Χωρίς δικαστική προστασία μένει η Folli Follie

Χωρίς δικαστική προστασία μένει η Folli Follie
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie Eurokinissi

Τι αναφέρει στο σκεπτικό του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Χωρίς δικαστική προστασία μένει η Folli Follie, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνα να απορριφθεί η αίτηση της εταιρίας για υπαγωγή στο άρθρο 106Α του Αστικού Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του δικαστηρίου επισημαίνεται ότι δεν συμπληρώνεται το απαιτούμενο ποσοστό συναίνεσης των πιστωτών για δικαστική προστασία, καθώς ως πιστώτρια της Folli Follie περιελήφθη η θυγατρική της, Finance Luxembourg II SA, η οποία ωστόσο -κατά τη Δικαιοσύνη- δεν προκύπτει από τον κατάλογο των πιστωτών.

Ακολουθώντας το βούλευμα με το οποίο δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της εταιρίας, το δικαστήριο αναφέρει ότι «προέκυψε σημαντική διαφοροποίηση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου FOLLI FOLLIE GROUP σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017, ώστε να πιθανολογείται βάσιμα η ύπαρξη οφειλών της πρώτης αιτούσας προς τρίτους, οι απαιτήσεις των οποίων δεν έχουν περιληφθεί στην ένδικη αίτηση. Και τούτο διότι εκ του περιεχομένου της προσωρινής έκθεσης της εταιρίας Alvarez and Marshal LLP διαπιστώνεται αναφορικά με τις εταιρίες του ομίλου FOLLI FOLLIE GROUP στην Ασία η ύπαρξη ζημιάς ύψους 44.702.304 δολαρίων ΗΠΑ , αντί των εμφανιζόμενων κερδών ύψους 316.444.076 δολαρίων ΗΠΑ.»

Παράλληλα, στην απόφαση υπ’ αριθμ. 7265/18, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να διαταχθούν προληπτικά μέτρα υπέρ της Folli Follie καθώς δεν συμπληρώνεται το 20% των πιστωτών που συναινούν. Τέλος, το δικαστήριο υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατάρτιση σχεδίου εξυγίανσης με τους πιστωτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie είχε ζητήσει την προληπτική προστασία με τη συναίνεση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Finance Luxembourg II SA, η οποία είναι εκδότρια δύο ομολόγων για λογαριασμό της Folli Follie, ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ που εκπροσωπούν συνολικά 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα