Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
MOTIONTEAM

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος τη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή για την αυριανή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία της τοπικής ηγεσίας, όχι όμως και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη που είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να παραστεί.

Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν από το συγκεντρωθέν πλήθος, κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.

Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
MOTIONTEAM

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ι. Δραγούμη, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες από σχολεία της πόλης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους.

Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
MOTIONTEAM

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ στην εξέδρα -μεταξύ άλλων- ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Μηνύματα πολιτικών για την επέτειο και αιχμές κατά Μπουτάρη

Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
MOTIONTEAM

"Τιμούμε την παρέλαση, τη διαδικασία και τους νέους", δήλωσε μετά τη μαθητική παρέλαση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, συμπληρώνοντας πως "το ότι πρέπει η νέα γενιά και όλη η κοινωνία να βρει έναν τρόπο να εκφράζει και τη γνώση της και την πίστη στο ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι σταθερές αξίες και πρέπει να παραμένουν στην καθημερινή μας ατζέντα, αυτό είναι δεδομένο". "Εάν αυτό θα γίνεται με μια παρέλαση ή αν θα γίνεται με άλλες γιορτές είναι κάτι που μπορεί να το συζητήσει το υπουργείο Παιδείας, όχι όμως την ημέρα της γιορτής. Προφανώς κανένας από μας δεν έχει καμία διάθεση να εισάγει μια λογική στρατιωτικής οργάνωσης στη νεολαία ή στο σχολείο, παρ΄ ότι είμαστε σταθερά δεσμευμένοι και τοποθετημένοι υπέρ της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να συζητηθούν και έξω από τις παρελάσεις", πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
MOTIONTEAM

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στάθηκε στο "ανθρώπινο κεφάλαιο" της χώρας. "Κάθε χρόνο η παρέλαση γίνεται για να τιμήσουμε την μνήμη των προγόνων μας. Τώρα όμως η ευθύνη είναι δική μας και η ευθύνη που έχουμε είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι, οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες, να μπορέσουν να μείνουν στη χώρα, να λειτουργήσουν και να δημιουργήσουν εδώ. Ταυτόχρονα να επιστρέψουν όλοι εκείνοι οι νέοι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό. Το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας είναι ότι πιο σημαντικό διαθέτουμε". Κληθείς, δε, να σχολιάσει την απουσία του Γ. Μπουτάρη σημείωσε πως "για εμάς οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις πρέπει να συνεχιστούν και πιστεύω ότι ερμηνεύω τα συναισθήματα όλων των Ελλήνων".

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, από την πλευρά του δήλωσε: "Σήμερα είδαμε να παρελαύνει το μέλλον της Ελλάδας και σύσσωμοι όλοι μας έχουμε υποχρέωση αυτά τα παιδιά να μείνουν στην Ελλάδα για να χτίσουν το μέλλον. Είδαμε ανάμεικτα συναισθήματα, χαμόγελα από παιδιά, βλέμματα νευριασμένα και βλέμματα με ελπίδα".

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως "ο κόσμος έχει ανάγκη από σύμβολα και ένα σύμβολο είναι δεμένο στην άκρη του λιμανιού, το 'Αβέρωφ'.

Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
MOTIONTEAM

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, δήλωσε: "Απέναντι σε όλους εκείνους που με θολωμένο μυαλό εκμεταλλεύονται τις παρελάσεις για να φτιάξουν το πολιτικό τους προφίλ, εμείς είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη νεολαία και να τη συγχαρούμε. Και με αυτόν τον τρόπο να την παροτρύνουμε να ακολουθήσει πιστά το δρόμο της γνώσης και της αριστείας. Γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για ένα καλύτερο αύριο και για τη νεολαία και για την Ελλάδα". Ο Στ. Καλαφάτης σχολίασε αρνητικά την απουσία του Γ. Μουτάρη λέγοντας ότι «μακάρι να έλειπε ο δήμαρχος μόνο σήμερα. Λείπει σχεδόν πάντα από όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη». Επίσης είπε ότι η απουσία του δημάρχου από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης θα τεθεί ως θέμα συζήτησης στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου.

SHARE:

24Media Network