Χωρίς τον Ηλία Ψινάκη το Δημοτικό Συμβούλιο στον Μαραθώνα

Χωρίς τον Ηλία Ψινάκη το Δημοτικό Συμβούλιο στον Μαραθώνα

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα, όπου ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα στο οποίο Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, επέλεξε τελικά -όπως ήδη από χθες είχε αφήσει να διαρρεύσει- να μην παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Α. Ρεΐσογλου μετά από αίτημα 23 Δημοτικών Συμβούλων.

Έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. έχει φτάσει από νωρίς αρκετός κόσμος, κρατώντας μαύρες σημαίες διαμαρτυρόμενος για την ανυπαρξία, όιπως τονίζει χαρακτηριστικά, του Δημάρχου τις ημέρες της φωτιάς στην Ανατολική Αττική.

Η πίεση έχει αυξηθεί κατακόρυφα για τον Ηλία Ψινάκη, με τους περισσότερους από τους Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν εκλεγεί με την παράταξή του να έχουν πλέον ανεξαρτητοποιηθεί.

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μαραθώνα χωρίς τον Ηλεία Ψινάκη
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μαραθώνα χωρίς τον Ηλεία Ψινάκη NEWS 24/7

Το ψήφισμα το οποίο καταθέτουν δημοτικοί Σύμβουλοι στο σημερινό Συμβούλιο, χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Μαραθώνα "ανίκανο", "επικίνδυνο" και "ανεπιθύμητο" και αναφέρει:

"Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου."

Παραιτήθηκε επίσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιμιλιανός Ρεΐσογλου λέγοντας «Είναι η μοναδική φορά που δημοτικοί σύμβουλοι με διάφορες μεταξύ τους εκφράζουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία μια κοινή βούληση. Η παραίτηση μου βρίσκεται στα χέρια των συναδέλφων μου και δημοτικών συμβούλων μιας και με την ψήφο τους κάθομαι στη θεση του Προέδρου. Επιφυλάσσομαι για τις επόμενες ενέργειες μου μιας και έχουμε μπροστά μας κρίσιμα συμβούλια».

Το ψήφισμα που ζητά παραίτηση Ψινάκη, ψηφίστηκε ομόφωνα απο τους 25 Δημοτικούς Συμβούλους που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και το κείμενο θα παραδοθεί στον υπουργό Εσωτερικών κύριο Πανο Σκουρλέτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργή κατοίκων στον Μαραθώνα: Παραιτηθείτε όλοι - Μας κάψατε

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Πλήρως καμένο το 70% των εκτάσεων στο Μάτι

Φωτιά στο Μάτι: Στους 91 οι νεκροί - Κατέληξε 95χρονη

Η ηρωίδα μάνα που δεν άντεξε: Έπεσε με εγκαύματα στη θάλασσα να σώσει το μωρό της

SHARE:

24Media Network