Χώρους φιλοξενίας για τους άστεγους ανοίγει ο δήμος της Αθήνας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ .
 ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ Η ΑΣΤΕΓΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΠΟ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΔΊΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ . ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ Η ΑΣΤΕΓΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΔΊΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στην λήψη έκτακτων μέτρων προχωρά ο δήμος Αθηναίων για να προστατευθούν οι άστεγοι. Ποιοι είναι οι χώροι φιλοξενίας στην Αθήνα

Έτοιμος είναι ο δήμος Αθηναίων για να προστατεύσει τους άστεγους από το δριμύ ψύχος.

Οι χώροι οι οποίοι θα φιλοξενήσουν άστεγους είναι οι εξής:

Το Πολιτιστικό Κέντρο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξάνδρειας 35.

Η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5, με τηλέφωνο 210 8624449.

Το υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Αλικαρνασσού 49 και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι, θα παρέχεται συσσίτιο και μπάνιο, ενώ θα υπάρχουν και γιατροί.

Εκτός από τους χώρους φιλοξενίας, θα λειτουργεί η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για τους άστεγους αλλά και έκτακτες ανάγκες.

Τέλος, ομάδες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου θα πραγματοποιούν, σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ, επιτόπιες παρεμβάσεις, ώστε να ενημερώνονται οι άστεγοι πολίτες.  

Επίσης, τα αστυνομικά τμήματα, που είναι υπεύθυνα για τα σημεία υποδοχής αστέγων, θα ενημερώνονται για τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια. Ήδη, έχει γίνει επικοινωνία με την 1η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Ακόμη, συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αστέγων, όπως το Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), η PRAKSIS, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, oι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα εθελοντισμού της PROTECTA, η Θετική Φωνή, ο ΟΚΑΝΑ και το ΕΘΕΑ Exelixis.

SHARE:

24Media Network