Χρήστος Σπίρτζης για Ε65: Σταματά το έργο να είναι ανέκδοτο

Χρήστος Σπίρτζης για Ε65: Σταματά το έργο να είναι ανέκδοτο
PATERAKISPHOTO

Πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, έδωσε το "σύνθημα" της επανέναρξης των έργων στο νότιο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος.

Τα έργα στο νότιο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65, επανεκκίνησαν μετά το 2010 και αυτό αποτελεί σημαντικό γεγονός για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, από την Αθηνών – Θεσσαλονίκης (στο ύψος των Θερμοπυλών), μέχρι και την Εγνατία.

Μιλώντας πριν από λίγο ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, επισήμανε:

"Θα σταματήσει το έργο να είναι έργο ανέκδοτο με μόνο κεντρικό τμήμα που έχει παραδοθεί. Πλέον το έργο θα έχει αρχή. Επίσης, εντός του Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται ο φάκελος για το βόρειο τμήμα του Ε65,  ώστε να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και να έχουμε αυτοκινητόδρομο από Λαμία μέχρι Εγνατία Οδό.

Ηταν εγκληματική ενέργεια να εξαιρεθούν τμήματα. Ως χώρα έπρεπε να διαπραγηματευτούμε ξανά και να περάσουμε από διαδικασίες. Το νότιο τμήμα έχει πολλές ωφέλειες σε σχέση με το αρχικό σχεδιασμό. Είναι το πιο δύσκολο τμήμα.

Χρήστος Σπίρτζης για Ε65: Σταματά το έργο να είναι ανέκδοτο
PATERAKISPHOTO

Να ευχηθώ να προχωρήσουν τα έργα πολύ γρήγορα και με ασφάλεια οι εργασίες. Στο νότιο τμήμα ο παραχωρησιούχος παραιτήθηκε από την επιδότηση λειτουργίας. Είναι τεράστιο όφελος για το δημόσιο. Μειώθηκε κατά 17 εκατ. το κόστος και ακόμα 4 εκατ. για τα έξοδα μηχανικού. Εξοικονομήθηκαν 144 εκατ. από το μεσαίο τμήμα και ακολουθείται η εξοικονόμηση χρημάτων από το νότιο. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στο βόρειο τμήμα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε λίγες ημέρες, όταν θα παραδοθεί έτοιμη, μετά από δεκαετίες η μεγάλη γέφυρα στην περιοχή, για την ολοκλήρωση του σιδηροδρόμου Αθήνα – Θεσσαλονίκη".

SHARE:

24Media Network