Χριστούγεννα: Φωταγωγείται το Σύνταγμα – Αντιδράσεις για την κοπή του δέντρου από το Καρπενήσι

Χριστούγεννα: Φωταγωγείται το Σύνταγμα – Αντιδράσεις για την κοπή του δέντρου από το Καρπενήσι
Στολισμοί στην Αθήνα Eurokinissi

Φωταγωγείται το δέντρο που έφερε από το Καρπενήσι ο Δήμαρχος Αθηναίων, με τους πολίτες να θυμούνται όλα τα δέντρα που έχουν "εξαφανιστεί" από το κέντρο της πόλης.

Σε εξέλιξη είναι η εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα.. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, θα τραγουδήσει η Τάμτα, ενώ το παρών θα δώσουν και 20 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο.

Το έλατο “ταξίδεψε” και φέτος στην Αθήνα από το Καρπενήσι, είναι ύψους 21 μέτρων, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια μήκους 5 χλμ, και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια. Αντιδράσεις υπήρξαν πάντως σχετικά με τον τρόπο που ανακοίνωσε την έλευσή του, ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης.

Πολλοί χρήστες των social media σχολίασαν ακόμη πως η κοπή του δέντρου για να έρθει να διακοσμηθεί στην πλατεία Συντάγματος, έρχεται μετά τις κοπές πολλών δέντρων στο κέντρο της Αθήνας στα σημεία που γίνονται τα νέα έργα για το Μετρό, όπως στα Εξάρχεια και στην πλατεία του Κολωνακίου.

Σχόλια περί του μη οικολογικού του όλου πράγματος, υπήρξαν φυσικά και στο Twitter.

Σημειώνεται πως απρόοπτο είχε συμβεί και κατά την τοποθέτηση του δέντρου, καθώς δεν ταίριαζαν οι διαστάσεις του κορμού με την βάση, κάτι που επίσης σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα παραπάνω έρχονται φυσικά σε ένα timing που συνοδεύει τα νέα έργα της πλατείας Συντάγματος που δεν έλαβαν και τα πιο θερμά σχόλια από τους πολίτες, αλλά και την ώρα που ο μεγάλος περίπατος παραμένει ακόμη ένα έργο εν αναμονή ολοκλήρωσης, μετά από ουκ ολίγα μπαλώματα. Φυσικά, και η κατάσταση των πεζοδρομίων στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση, και δη σε επίπεδο προσβασιμότητας, κάτι που μάλιστα βρέθηκε και στο “στόχαστρο”  του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Το επικοινωνιακό backfire πάντως του Δημάρχου Αθηναίων, έχει μια “συνέπεια”. Δεν έχει περάσει και μεγάλο χρονικό διάστημα άλλωστε από τις φωτογραφίες που ανέβασε ο Δήμαρχος στα social media με το πριν και το… μετά της περιοχής γύρω από τον Σταθμό Λαρίσης, με τον κόσμο να ψάχνει να βρει τις διαφορές.

 

Στα των εκδηλώσεων, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά αναλαμβάνουν το ρόλο των παρουσιαστών της βραδιάς της φωταγώγησης του δέντρου των Χριστουγέννων, αλλά και της υποδοχής του νέου χρόνου. Οι παρουσιαστές συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων αφιλοκερδώς.

Στολισμοί στην Αθήνα Eurokinissi

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους και έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, “χριστουγεννιάτικα χωριά”, πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές γιορτινές εκπλήξεις.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων:

https://www.news247.gr/download/6292/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2022/12/programma.pdf/293000/programma.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα