ΑΘΗΝΑ

Πώς σώθηκε η Πλάκα

Πώς σώθηκε η Πλάκα

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Βενετάς, καταξιωμένος καθηγητής, πολεοδόμος και μελετητής της πολεοδομικής εξέλιξης της πρωτεύουσας, μιλά στο Magazine με αφορμή ένα πολύτιμο ντοκουμέντο που έφερε στο φως με τα πρακτικά μιας ιστορικής δημόσιας αντιπαράθεσης που πριν από 56 χρόνια φύτεψε το σπόρο της εξυγίανσης της ξακουστής αθηναϊκής συνοικίας.

Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης

Χωρίς ρεύμα η Αθήνα για δύο μήνες - Μια αληθινή ιστορία

Μπήκαμε στην πρόβα της παράστασης «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο Άλφα, από τις 16 Μαΐου σε σκηνοθεσία Βίλιας Χατζοπούλου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Αθήνα

Πόσα ξενοδοχεία άνοιξαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την αρχή της πανδημίας - Ξεκίνησε η τουριστική ανάκαμψη

Η ελληνική πρωτεύουσα πρόσθεσε στο ξενοδοχειακό δυναμικό τις από τις αρχές του 2020 1.600 δωμάτια, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή περίπου 1.300. Πόσα ξενοδοχεία άνοιξαν στη Θεσσαλονίκη.

Το "γιοφύρι" της Πλατείας Συντάγματος - Εννιά μήνες μετά και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν τα έργα

Το "γιοφύρι" της Πλατείας Συντάγματος - Εννιά μήνες μετά και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν τα έργα

Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης ενός έργου που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και μήνες σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κώστα Μπακογιάννη. Έντονη δυσφορία στους πολίτες, που κινούνται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας.

Πλατεία Καρύτση: Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου

Βανδαλισμός στην Πλατεία Καρύτση: Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου

Το μαρμάρινο προσκυνητάρι βρισκόταν στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ παλαιότερα οι πιστοί έριχναν εκεί τον οβολό τους, καθώς λειτουργούσε σαν εξωτερικό παγκάρι.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Πώς κυλάει και δεν χορταριάζει η ζωή σε ένα ανεξάρτητο δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας

Με αφορμή τη φετινή Record Store Day και την επανέκδοση του High Fidelity, το Magazine πέρασε μία ολόκληρη μέρα στο Rock & Roll Circus, έναν εμβληματικό «ναό» των δίσκων βινυλίου. Ήταν μία διδακτική εμπειρία ακόμη και σε φιλοσοφικό επίπεδο.

ΜΕΘ

Κορονοϊός: 10.358 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 58 νεκροί και 356 διασωληνωμένοι

10.358 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 356 διασωληνώσεις, 58 θάνατοι συμπολιτών μας από κορονοϊό. Ποια είναι η κατάσταση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης

Μπακογιάννης: Το Ελληνικό μπορεί να είναι ευλογία αλλά και κατάρα για τον Δήμο Αθηναίων - Η παραδοχή για την Ομόνοια

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της επένδυσης, ωστόσο ζήτησε εμφατικά να μην αδικηθεί το κέντρο της πόλης που προσπαθεί "να μπει στην επόμενή του φάση". Παραδοχή για τον σχεδιασμό της Ομόνοιας.