ΑΘΗΝΑ

Κοντέινερ στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα

Η επιχείρηση εκκένωσης του Ελαιώνα φανερώνει την απουσία σχεδίου ένταξης

Η ανοιχτή δομή του Ελαιώνα πρόκειται να κλείσει τις επόμενες ημέρες. Ποια είναι τα δεδομένα για την πρώτη δομή που δημιουργήθηκε στη χώρα και τι δείχνουν για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης;

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των συνταξιούχων

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων

Πανελλαδική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία συνταξιούχων από όλη τη χώρα. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Θεοδωρικάκος: Κατά 30% μειώθηκε η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Θεοδωρικάκος: Κατά 30% μειώθηκε η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας στο κέντρο και τις γειτονιές του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή του Κώστα Μπακογιάννη.

Παιδική χαρά

Διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας για τον τραυματισμό 5χρονου σε παιδική χαρά

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου δημοτικού σχολείου της Αθήνας διαμαρτύρονται τη Δευτέρα έξω από το Δημαρχείο με αφορμή τον τραυματισμό μικρού αγοριού σε παιδική χαρά που βρίσκεται πίσω από το σχολείο.

Παρκούρ: Η Αθήνα στον αέρα

Παρκούρ: Η Αθήνα στον αέρα

Η κοινότητα, τα στέκια και η δυνατότητα να πέφτεις χωρίς να χτυπάς. Τρεις αθλητές παρκούρ μας έδειξαν πώς βλέπουν την Αθήνα από ψηλά, χωρίς να φοβούνται.

Midsection of man with clenched fist

Καισαριανή: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 17χρονο γιατί τους ακούμπησε όπως περνούσαν στο πεζοδρόμιο

Για μία ανύπαρκτη αφορμή τέσσερις νεαροί εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι ξυλοκόπησαν έναν 17χρονο και τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο γιατί θεώρησαν ότι τους ακούμπησε όπως περπατούσε

Πώς σώθηκε η Πλάκα

Πώς σώθηκε η Πλάκα

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Βενετάς, καταξιωμένος καθηγητής, πολεοδόμος και μελετητής της πολεοδομικής εξέλιξης της πρωτεύουσας, μιλά στο Magazine με αφορμή ένα πολύτιμο ντοκουμέντο που έφερε στο φως με τα πρακτικά μιας ιστορικής δημόσιας αντιπαράθεσης που πριν από 56 χρόνια φύτεψε το σπόρο της εξυγίανσης της ξακουστής αθηναϊκής συνοικίας.

Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης

Χωρίς ρεύμα η Αθήνα για δύο μήνες - Μια αληθινή ιστορία

Μπήκαμε στην πρόβα της παράστασης «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο Άλφα, από τις 16 Μαΐου σε σκηνοθεσία Βίλιας Χατζοπούλου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Αθήνα

Πόσα ξενοδοχεία άνοιξαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την αρχή της πανδημίας - Ξεκίνησε η τουριστική ανάκαμψη

Η ελληνική πρωτεύουσα πρόσθεσε στο ξενοδοχειακό δυναμικό τις από τις αρχές του 2020 1.600 δωμάτια, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή περίπου 1.300. Πόσα ξενοδοχεία άνοιξαν στη Θεσσαλονίκη.

Το "γιοφύρι" της Πλατείας Συντάγματος - Εννιά μήνες μετά και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν τα έργα

Το "γιοφύρι" της Πλατείας Συντάγματος - Εννιά μήνες μετά και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν τα έργα

Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης ενός έργου που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και μήνες σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κώστα Μπακογιάννη. Έντονη δυσφορία στους πολίτες, που κινούνται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας.

Πλατεία Καρύτση: Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου

Βανδαλισμός στην Πλατεία Καρύτση: Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου

Το μαρμάρινο προσκυνητάρι βρισκόταν στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ παλαιότερα οι πιστοί έριχναν εκεί τον οβολό τους, καθώς λειτουργούσε σαν εξωτερικό παγκάρι.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Πώς κυλάει και δεν χορταριάζει η ζωή σε ένα ανεξάρτητο δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας

Με αφορμή τη φετινή Record Store Day και την επανέκδοση του High Fidelity, το Magazine πέρασε μία ολόκληρη μέρα στο Rock & Roll Circus, έναν εμβληματικό «ναό» των δίσκων βινυλίου. Ήταν μία διδακτική εμπειρία ακόμη και σε φιλοσοφικό επίπεδο.