Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τον δήμο Αθηναίων

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τον δήμο Αθηναίων
INTIME NEWS

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τον δήμο Αθηναίων για απόρους και άστεγους

Με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα «στρώθηκε» και το φετινό εορταστικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Πάνω από 700 άνθρωποι βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, όπου υπάλληλοι του δήμου, εθελοντές, άποροι και άστεγοι μοιράστηκαν τα χριστουγεννιάτικα «καλούδια».

«Γιορτάζουμε σαν να είμαστε με την οικογένειά μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Νίκος Κόκκινος για το τραπέζι του δήμου που εδώ και μια δεκαετία έχει γίνει θεσμός.

'Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, κάποιοι με τα παιδιά τους, από διαφορετικές πολιτισμικά προελεύσεις, αντικατοπτρίζοντας την πολυφυλετική και πολύχρωμη μητρόπολη της Αθήνας, ζέσταναν με την παρουσία τους τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που σήμερα έβαλαν τα γιορτινά τους.

Ο Αποστόλης, 47 ετών, είναι εδώ και τέσσερα χρόνια άνεργος και άστεγος. Τρώει τακτικά στα συσσίτια του δήμου στην οδό Σοφοκλέους και πέρυσι είχε ξανακάνει Χριστούγεννα στο Ρουφ. Οξυδερκής και χαμογελαστός, αντιμετωπίζει με περηφάνια τα προβλήματα που βιώνει.

Σχολιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «αν οι ίδιοι οι άνθρωποι δε συνεργαστούμε για να αλλάξουμε τις ζωές μας, κανείς δε θα μας σώσει». Αυτό που τον στενοχωρεί περισσότερο είναι πως όλο και πιο πολλοί καταφεύγουν στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, «χάνοντας κάτι από την ανθρώπινη τους υπόσταση».

Την Πρωτοχρονιά, ο δήμος διοργανώνει πάλι εορταστικό τραπέζι στο ίδιο χώρο, στη μία το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network