Χρυσή Αυγή: Στο επίκεντρο το αίτημα αναβολής Μιχαλολιάκου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στη δίκη της Χρυσής Αυγής EUROKINISSI

Ξεκινά η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Βασικό ζήτημα προς συζήτηση το αίτημα αναβολής από την πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Βασικό ζήτημα προς συζήτηση είναι το αίτημα αναβολής από την πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Χρυσής Αυγής ο οποίος εκτίει την πρωτόδικη ποινή του, έχει επικαλεστεί προβλήματα υγείας τα οποία προήλθαν από την πολύμηνη ασθένεια του λόγω Covid-19. Σύμφωνα μάλιστα, με δικηγόρους που αναφέρθηκαν στην κατάσταση του, ο Νικ. Μιχαλολιάκος βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και δεν είναι σε θέση να διορίσει συνήγορο υπεράσπισης,

Χαρακτηριστικά ο Δημ. Παπαδέλης, που στον πρώτο βαθμό εκπροσώπησε το Νικ. Μιχαλολιάκο, έχει αναφέρει σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι ύστερα από δύο μήνες νοσηλείας σε ΜΕΘ λόγω Covid-19, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. «Έχει καταδικαστεί και δεν ξέρει γιατί δικάζεται. Ήταν στη ΜΕΘ μέχρι τέλος Μαΐου και δεν έχει δει το σκεπτικό της απόφασης, που εκδόθηκε τον Απρίλιο», εξήγησε, υποστηρίζοντας πως ο καταδικασθείς είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Μετά από αυτά το δικαστήριο έχει ζητήσει να του διαβιβαστεί πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό καθώς και μία πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να εξετάσουν οι δικαστές για να καταλήξουν στο αν πράγματι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναβολή της εκδίκασης της εγκληματικής οργάνωσης ή όχι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δίκη Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network