Δερμιτζάκης: Έως 15.000 ασυμπτωματικοί στην Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Έως 15.000 ασυμπτωματικοί στην Ελλάδα
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Eurokinissi

Ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε πως αν τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα, δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο τοπικών lockdown.

“Έως 15.000 κυκλοφορούν στην Ελλάδα και δεν ξέρουν ότι είναι μολυσμένοι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, δηλώνοντας μάλιστα τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων.

“Το βασικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και ειδικά νέοι και φυσικά αυτοί αποτελούν πηγή του ιού που μπορούν να μολύνουν όσους βρίσκονται κοντά τους” υποστήριξε, τονίζοντας πως το καλό νέο είναι ότι μειώθηκαν τα κρούσματα και φτάσαμε στα 150 την Δευτέρα 17/8.

Επιπλέον, ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε του συνωμοσιολόγους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του θανατηφόρου ιού, προτρέποντάς τους “να μη βλέπουν και πολλές ταινίες”, ενώ υποστήριξε πως αν τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο τοπικών lockdown.

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής δήλωσε: “Αρχίζω να βλέπω μια καλύτερη εικόνα, αλλά θα ήθελα να υπάρξει μια σοβαρή μείωση στα κρούσματα και ειδικά στην κοινότητα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα