Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των μεταγραφών. την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016. Μέλη ΔΣ φοιτητικών συλλόγων μαζί με μετεγγραφέντες φοιτητές πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες παρέμβαση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθήνας, απαιτώντας να καταργηθεί το πλαφόν του 15% και να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις μετεγγραφής.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των μεταγραφών. την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016. Μέλη ΔΣ φοιτητικών συλλόγων μαζί με μετεγγραφέντες φοιτητές πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες παρέμβαση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθήνας, απαιτώντας να καταργηθεί το πλαφόν του 15% και να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις μετεγγραφής. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Διαμαρτυρία για τις μετεγγραφές πραγματοποίησαν, έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές. Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος, αναφέρουν πηγές του υπουργείου

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησαν νωρίτερα, σήμερα, φοιτητές, με βασικό αίτημα να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι μετεγγραφές.

Τα ΔΣ φοιτητικών συλλόγων και μετεγγραφέντες φοιτητές, που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, απαίτησαν να καταργηθεί το πλαφόν του 15% στις μετεγγραφές και να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις, αλλά και να διασφαλιστεί ότι κανένας φοιτητής δεν θα χάσει το εξάμηνο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα εργαστήρια και τα φοιτητικά του δικαιώματα (πάσο, κάρτα σίτισης, βιβλία).

Από πλευράς υπουργείου δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση, ωστόσο, πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, ανέφεραν ότι φέτος θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που δίνονται από τον νόμο, καθώς από τη μία, υπάρχει η διάθεση να διευκολυνθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τις συνέπειες της κρίσης, αλλά από την άλλη, δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των πανεπιστημίων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network