Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Εικαστικοί, ηθοποιοί και μουσικοί ζητούν την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την αναδρομική επιστροφή χρημάτων από τις "τιμητικές" συντάξεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης εικαστικοί, ηθοποιοί και μουσικοί, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την αναδρομική επιστροφή χρημάτων από τις «τιμητικές» συντάξεις.

Την κινητοποίηση συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε ότι «συνολικά οι απώλειες έχουν μετατρέψει τις “τιμητικές” συντάξεις σε συντάξεις επαιτείας, το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό παραμένει άλυτο» ενώ παράλληλα «ο χώρος των δημιουργών δέχεται συνολικότερη επίθεση στο δικαίωμα στην καλλιτεχνική εργασία, στα πνευματικά δικαιώματα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network