Διάσωση μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο

50 περίπου μετανάστες περισυνέλλεξαν την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στις 9 και μισή το πρωί άνδρες του Λιμεναρχείου Ρόδου, στη θαλάσσια περιοχή στο Μανδράκι. Οι μετανάστες, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια, επέβαιναν σε μικρό σκάφος, τύπου θαλαμηγού. Συνελήφθη ο ένας ο διακινητής ενώ αναζητείται και ένας δευτέρος.
(EUROKINISSI/WWW.RODOS-PRESS.GR)
50 περίπου μετανάστες περισυνέλλεξαν την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στις 9 και μισή το πρωί άνδρες του Λιμεναρχείου Ρόδου, στη θαλάσσια περιοχή στο Μανδράκι. Οι μετανάστες, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια, επέβαιναν σε μικρό σκάφος, τύπου θαλαμηγού. Συνελήφθη ο ένας ο διακινητής ενώ αναζητείται και ένας δευτέρος. (EUROKINISSI/WWW.RODOS-PRESS.GR) EUROKINISSI

Επιχείρηση του λιμενικού σε τέσσερα νησιά. Πόσους μετανάστες κατάφεραν να διασώσουν

Στη διάσωση και περισυλλογή συνολικά 117 παράτυπων μεταναστών σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε τις βραδινές ώρες και τα ξημερώματα το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Συγκεκριμένα, 46 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, την οποία έσκισαν στη θέα πλωτού σκάφους του λιμενικού, διασώθηκαν 1 ναυτικό μίλι, ανατολικά της περιοχής Παναγίας Οινουσών.

Λέμβος με 18 παράτυπους μετανάστες βρέθηκε σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω. Άμεσα, στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού που διέσωσε τους μετανάστες.

Επίσης, 35 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο 2,7 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου περισυνελέγησαν από πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στην Αγία Μαρίνα Λέρου.

Τέλος, 18 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν βραδινές ώρες στη περιοχή Αγία Ελένη στη Χίο. Τους μετανάστες αποβίβασε πιθανότατα κάποιο σκάφος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network