Κάηκαν σπίτια στο Γαλατάκι Κορινθίας

ΚΟΡΙΝΘΙΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ  ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΟΡΙΝΘΙΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πεζοπόρο τμήμα καναντέρ και ελικόπτερα έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, για να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς στο Γαλατάκι. Κάηκαν σπίτια, τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο Γαλατάκι Κορινθίας και λόγω των ανέμων έχει πάρει διαστάσεις. Η φωτιά βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής, καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, εκτός από ένα σημείο του μετώπου όπου καίγονται πεύκα.

Ένας αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή Γαλατάκι. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κορίνθου. Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες που έχουν προκαλέσει ζημιές στις αυλές αρκετών σπιτιών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, ήδη 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και από αέρος συνδράμουν το έργο τους δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ υπάρχουν υδροφόρες των δήμων της περιοχής κι εθελοντές πολίτες.

Επειδή η φωτιά είναι επικίνδυνη και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστική από όλη την ευρύτερη περιοχή και έχει δοθεί εντολή και κινούνται προς το Γαλατάκι Κορινθίας ακόμα δεκατρία επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Πέτυχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να θέσουν υπό μερικό έλεγχο   

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί από άγνωστη αιτία, σε δασική περιοχή στο Πολυδένδρι Άγιας, συνεχίζοντας να κατακαίει ελαιόδεντα μηλιές και καρυδιές. Ωστόσο η παρουσία ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες ενισχύθηκαν με τέσσερα αεροπλάνα, 15 πυροσβεστικά οχήματα και 3 πεζοπόρες ομάδες καθώς και τρία εκσκαπτικά μηχανήματα τα οποία επιδόθηκαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, απέτρεψε τον ορατό κίνδυνο να απειληθούν σοβαρά εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.

Τα αεροπλάνα έχουν ήδη αποχωρήσει ενώ έχει πέσει και ο αέρας διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στο Γαλατάκι

SHARE:

24Media Network