Διαβατά: Αποχωρούν οι πρόσφυγες, αδειάζει ο χώρος

Διαβατά: Αποχωρούν οι πρόσφυγες, αδειάζει ο χώρος
Πρόσφυγες αποχωρούν από τα Διαβατά MotionTeam

Οι πρόσφυγες αποχωρούν σιγά-σιγά από τα Διαβατά και επιστρέφουν στις δομές φιλοξενίας αφού πείστηκαν ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης. Είχαν προηγηθεί ένταση και συλλήψεις.

Σταδιακά αποχωρούν από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εισρεύσει στην περιοχή ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει ή περιμένουν τα ναυλωμένα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν.

Το Σάββατο το πρωί είχαν αποχωρήσει ήδη οι πρώτες οικογένειες οι οποίες είχαν πειστεί ότι το κάλεσμα που τους έφερε στα Διαβατά δεν ήταν τίποτα άλλο από fake news.

Οι παραμένοντες όμως πρόσφυγες επέμειναν και λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου ξέσπασαν επεισόδια, όχι μεγάλης έκτασης, με τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛΑΣ που έκαναν χρήση χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων επεισοδίων, η Αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές δύο ανδρών. Επίσης, κατά την ένταση που επικράτησε, τραυματίστηκε ελαφρά φωτορεπόρτερ.

Πηγές του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έλεγαν στο news247.gr ότι από εδώ και πέρα απαιτείται επαγρύπνηση διότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και πάλι παρόμοιο κάλεσμα σαν και αυτό που έφερε πολύ κόσμο τόσο στα Διαβατά όσο και στο Σταθμό Λαρίσης. Άλλωστε, υπάρχει η πληροφορία, που ουδέποτε διαψεύστηκε, ότι παρόμοια fake news κινητοποίησαν κόσμο και στην Τουρκία, κοντά στα ελληνικοτουρκικά σύνορα.

Στο Σταθμό, η κυκλοφορία των τρένων είχε αποκατασταθεί ήδη από τα ξημερώματα και οι επιβάτες εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα