Διήμερη απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια

Αναχώρησαν στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2013, και με πτήση της Aegean οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα. Το στιγμιότυπο από την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος".
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
Αναχώρησαν στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2013, και με πτήση της Aegean οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα. Το στιγμιότυπο από την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος". (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας την Κυριακή 31/5 και τη Δευτέρα 1/6

Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία, Κυριακή (31 Μαΐου) και Δευτέρα (1 Ιουνίου), κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας «απαξίωση της ΥΠΑ απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».

Σε εξώδικη δήλωση- γνωστοποίηση, προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικης Αεροπορίας, ζητά «να τεθεί άμεσα η ΥΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της οικονομικής ασφυξίας και της δραματικής έλλειψης προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν:

-την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών

-την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.

SHARE:

24Media Network