Δικαίωση e-ΕΦΚΑ από το ΣτΕ

Δικαίωση e-ΕΦΚΑ από το ΣτΕ
ΕΦΚΑ EUROKINISSI

Με αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ακυρώσεων που είχαν κατατεθεί κατά της υπουργικής απόφασης για τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Συνταγματική έκρινε η ολομέλεια του ΣτΕ τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη συνεργασία με λογιστές και δικηγόρους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καθυστέρησης στην έκδοση χιλιάδων κύριων ή επικουρικών συντάξεων.

Το σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο είναι πολυσέλιδο, απαντάει σε όλες τις αιτιάσεις που προβλήθηκαν από εκείνους που προσέφυγαν, υποστηρίζοντας την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων για αξιοποίηση ειδικών επαγγελματιών στην έκδοση των συντάξεων.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο βασικός λόγος για την αξιοποίηση εξειδικευμένων επαγγελματιών για την έκδοση των συντάξεων ήταν σημαντικός και σχετιζόταν με την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ένας πολίτης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα