Δίκη Αναγνωστόπουλου: Έφτασε στο δικαστήριο – Σήμερα η πρόταση της Εισαγγελέως

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Έφτασε στο δικαστήριο – Σήμερα η πρόταση της Εισαγγελέως
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα δικαστήρια ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επί της ενοχής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Δεν αποκλείεται να εκφωνηθεί και η απόφαση.

Έτοιμη να τοποθετηθεί επί της ενοχής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είναι η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευγενία Σταθουλοπούλου, η οποία ύστερα από 5 συνεδριάσεις είναι πλέον σε θέση να εισηγηθεί στο δικαστήριο ποιά θα πρέπει να είναι η ποινική μεταχείριση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να εκφωνηθεί και η απόφαση.

Η εισαγγελική λειτουργός πρόκειται σήμερα να αγορεύσει με την έναρξη της διαδικασίας, σχετικά με τη δολοφονία της Κάρολαϊν, όπου θα τοποθετηθεί και επί του ισχυρισμού του κατηγορούμενου συζυγοκτόνου ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής. Από τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της πάντως, η Ευγενία Σταθουλοπούλου φαίνεται πως δεν έχει πειστεί από τα όσα υποστήριξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλου την περασμένη Τετάρτη οπότε και απολογήθηκε.

Ύστερα από 11 ώρες συνεχόμενης απολογίας, κατά την οποία ο κατηγορούμενος παρουσίασε τον εαυτό του ως ένα ερωτευμένο σύζυγο ο οποίος «έσπασε» από την κακοποιητική συμπεριφορά της 19χρονης Κάρολαϊν, η εισαγγελικής λειτουργός δεν δίστασε να δείξει τη δυσαρέσκεια της.

«Βλέπω μια εργώδη προσπάθεια να θανατωθεί η Κάρολαϊν. Ακόμα και το μαξιλάρι σκοπό έχει να λειτουργήσει ηχομονωτικά. Μόνο στρογγυλεμένο λόγο είδα από εσάς. Δεν κατάλαβα τί θα μπορούσε να σας είχε προκαλέσει θυμό εκείνο το βράδυ» ήταν τα πρώτα λόγια της Ευγενίας Σταθουλοπούλου, όταν της δόθηκε ο λόγος για να εξετάσει τον 33χρονο πιλότο. Αμέσως μετά, η εισαγγελική λειτουργός πρόσθεσε: «Κάνετε συνεχώς επίκληση της λογικής ενώ δεν συνάδει η περιγραφή του εγκλήματος στη λογικη. Αν την είχατε ρίξει από τις σκάλες, αλλά ήταν σε κατάσταση ύπνου. Δεν είναι συμβατό με αυτό που λέγατε ότι κάτσατε μπρούμυτα από πάνω της. Αυτό που βλέπω είναι μια πρόθεση να τελέσετε το φόνο τη στιγμή που θα τη πιάσετε στον ύπνο. Και για αυτό αφήσατε το παιδί κάτω. Δεν βλέπω κάτι άλλο… εκείνη την ώρα σκοτώνετε για ένα λόγο που είναι ένας διαπληκτισμός για το τι θα κάνουμε με το παιδί…».

Οι απαντήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φαίνεται να δεν κατάφεραν να τη μεταπείσουν, αφού η εισαγγελέας συνέχισε να του επισημαίνει: «Υπάρχει μια διαρκής μεγάλη αντίφαση με την πραγματικότητα… ο τρόπος που φερθήκαμε ήταν απόλυτα κυριαρχικός κάτι που με κάνει να σκέφτομαι ότι κάτι άλλο υποκρύπτεται, και το συνδέω ότι την προηγούμενη μέρα όλοι τη νιώθουν ταραγμένη. Σαν κάτι να ήταν σε εξέλιξη…».

Η στιγμή της απόφασης

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης, το λόγο θα λάβουν οι δύο πλευρές, της υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) και της υπεράσπισης. Αφού οι δικηγόροι εκφράσουν τις θέσεις τους επί της εισαγγελικής πρότασης, βασιζόμενοι στα στοιχεία που ήρθαν στο φως μέσα από την αποδεικτική διαδικασία, πλέον το βάρος πέφτει σε τακτικούς δικαστές και ενόρκους.

Ύστερα από κοινή διάσκεψη, θα εκφωνήσουν την απόφαση τους γύρω από τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της κακοποίησης ζώου καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Όπως όλα δείχνουν, οι παραπάνω διαδικασίες θα λάβουν χώρα στην ίδια συνεδρίαση. Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί λίγο πριν τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία στρεφόμενη προς τους διαδίκους σχολίασε ότι «μας αναμένει μια μακρά διαδικασία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόθεσή της είναι σήμερα να κηρύξει το πέρας της διαδικασίας.

Σε αυτό δε συνηγορεί και το γεγονός ότι πλέον τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια που διακόπτουν, βρίσκουν για την επόμενη συνεδρίαση, μόνο ημερομηνίες του Ιουνίου, λόγω αυξημένης ζήτησης των λίγων αιθουσών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα