Δίκη Αναγνωστόπουλου: Μιλούσε συνεχώς για το “θολωμένο” του μυαλό χωρίς να πείθει

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Μιλούσε συνεχώς για το “θολωμένο” του μυαλό χωρίς να πείθει
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος INTIME NEWS

Αν και η απολογία κράτησε 10 ολόκληρες ώρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δώσει πειστικές απαντήσεις για το φόνο της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του.

Μια απολογία χείμαρρος, με διάρκεια πάνω από 10 ώρες, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία εξήγηση για το τί ήταν αυτό που τον οδήγησε να σκοτώσει την «υπέροχη μητέρα» και «αγάπη της ζωής του» όπως αποκάλεσε άπειρες φορές την Κάρολαϊν. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπεσε σε πλείστες αντιφάσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πράγμα που του επισημάνθηκε πολλές φορές.

Αν και συνεχώς μιλούσε για το «θολωμένο» του μυαλό και την έλλειψη διαύγειας τα κρίσιμα εκείνα λεπτά, δεν μπόρεσε να κάνει αντιληπτούς τους λόγους τον έφτασαν στο «βρασμό ψυχικής ορμής» τον οποίο επικαλείται ως προς την ανθρωποκτονία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πλην δυο μελών του δικαστηρίου, όλοι θέλησαν να προχωρήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την πολύωρη απολογία του, έκανε εμφανές ένα πράγμα, ότι ήταν ένας άνθρωπος που καταλάβαινε ή δεν ήθελε να καταλάβει τη σύντροφο του. Ενδιαφερόταν για την «ονειρεμένη σχέση» και την «απόλυτη ευτυχία που ζούσαν» ενώ οποίο πρόβλημα το απέδιδε στις ορμόνες της εγκυμονούσας γυναίκας του, χωρίς να δίνει σημασία. Αντίστοιχα, οι απειλές της Κάρολαϊν ότι θα φύγει, ότι θέλει να χωρίσει ήταν «εξάρσεις» στις οποίες δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε, με αποτέλεσμα το νεαρό κορίτσι να μην μπορεί να λύσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε μετά από μια αποβολή και μία δύσκολη εγκυμοσύνη, όπως επισημάνθηκε και από την έδρα.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος μίλησε για μια παραμυθένια σχέση, με όνειρα για το μέλλον, ωστόσο οι περιγραφές του δεν ταίριαζαν καθόλου για ένα μικρό καβγαδάκι με τα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της 10ης Μαΐου 2021. Απεναντίας, από τα όσα εξιστόρησε, ακόμη και αν το δικαστήριο δεχόταν τους ισχυρισμούς τους, δεν έγινε πλήρως αντιληπτό για ποιό λόγο σκότωσε τη 19χρονη γυναίκα που -όπως είπε- υπεραγαπούσε.

Για 10 ώρες επέμενε ότι η Κάρολαϊν ήταν ιδανική μητέρα, είχε βέβαια βίαιες εξάρσεις τις οποίες για κάποιο λόγο δεν υπολόγιζε ούτε αξιολογούσε ως ανησυχητικές για ήταν «αποτέλεσμα ορμονών της» απ’ότι τις εγκυμοσύνες της, αλλά συγχρόνως φοβόταν μήπως εκείνη κάνει κακό στο παιδί τους.

Η 19χρονη όπως θέλησε να πείσει, είχε εξάρσεις θυμού και ενδεχομένως διαταραχές, όμως ποτέ δεν αναρωτήθηκε μήπως δεν ήταν ευτυχισμένη και ήθελε να φύγει από τη σχέση. Μάλιστα, στις τέσσερις πρώτες ώρες απολογίας του, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη σχέση τους πριν το γάμο. Αν και συνεχώς αναφερόταν στα σχέδια της Κάρολαϊν για τη ζωή της, το πανεπιστήμιο και οι προτεραιότητες της δεν υλοποιήθηκαν πουθενά επί του πρακτέου γιατί πάντα κάτι συνέβαινε, αρχικά η πρώτη εγκυμοσύνη και πριν προλάβουν αν επανέλθουν ως ζευγάρι η δεύτερη.

Κλείνοντας είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω σε κανέναν, τίποτα που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκληθεί με δίκη μου ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη από τη γυναίκα μου που δεν θα δει την κορούλα της και δεν θα ζητήσει τη ζωή της. Να γύριζε ο χρόνος πίσω και να ήταν εδώ και ας ήμουν εγώ στην άκρη του κόσμου. Το ίδιο συγγνώμη και στη κορούλα μου που θα μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα της και στην πεθερά μου έναν άνθρωπο που με στήριξε πραγματικά σας. Ελπίζω κάποτε όλοι όσοι έχουν πληγωθεί και χάσει τη ζωή τους, να είναι όσο καλά γίνεται».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την έντονη απάντηση της προέδρου: «Είχατε επιλέξει μετά το θάνατο της συζύγου σας, έναν δρόμο που δεν είχε επιστροφή. Πως σκεφτήκατε τον πόνο της μητέρας της; Η γυναίκα έχει δηλώσει ότι αγκάλιαζε το δολοφόνο του παιδιού της. Πως μπορείτε να την παρηγορήσετε; Αυτή η γυναίκα δεν μπορεί καν να βρεθεί εδώ. Δεν το αντέχει και αυτό το κάνει πολύ εύκολο για σας. Δεν θα είχατε το σθένος να σηκώνεστε και να απολογείται να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας αν ήταν εδώ».

Η στιγμή του εγκλήματος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές της Κάρολαϊν, υποστηρίζοντας πως τίποτα δεν ήταν προμελετημένο, αλλά πως είχε επηρεαστεί από ένα σπρώξιμο της 19χρονης στο μωρό που το έκανε να κυλήσει στο κρεβάτι. Αν και αυτό συνέβη τουλάχιστον μισή ώρα πριν, αυτό ήταν, κατά τον ίδιο, το γεγονός που όπως είπε του προκάλεσε φόβο για το παιδί του και θυμό για αυτόν που το έκανε, δηλαδή την Κάρολαϊν.

Πρόεδρος: Δηλαδή 5 λεπτά που την κρατούσατε έτσι δεν σκεφτήκατε ότι τη λατρεύω, είναι μητέρα παιδιού μου και ότι το παιδί έχει δικαίωμα να έχει τη μάνα του μεγαλώνοντας;

Κατηγορούμενος: Η Κάρολαϊν και η μικρή ήταν και θα ήταν για πάντα η ζωή μου. Δεν υπήρχε ποτέ, δεν θα σκεφτόμουν το σενάριο να μεγαλώσει η μικρή χωρίς μητέρα

Πρόεδρος: Νιώθατε να ξεψυχάει η κοπέλα και δεν σκεφτήκατε το παιδί πως θα μεγαλώσει χωρίς μητέρα κι πατέρα;

Κατηγορούμενος: Υπήρχε περίπτωση με μια λογικη ήρεμη σκέψη να το δω και να το αποδεκτώ αυτό; Ποτέ!

Πρόεδρος: Ποιο συναίσθημα ήταν αυτό που υπερνίκησε όλα αυτά; Οδηγείτε τη μάνα του παιδιού σας στο θάνατο…. Τι σκεφτόσασταν και δεν σας επέτρεψε να υπαναχωρήσετε;

Κατηγορούμενος: Ο τι έχει προηγηθεί

Πρόεδρος: Τί; Που να μπορεί να δικαιολογήσει; Δεν είπατε και κάτι σοβαρό.

Κατηγορούμενος: Για 2-3 ώρες μιλάμε για αλληλουχία γεγονότων που έφεραν μια αδικαιολόγητη έκρηξη εκτός ελέγχου.

Πρόεδρος: Εσείς τώρα θεωρείτε ότι αυτά που μας είπατε είναι τόσο σοβαρά που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτή την πράξη…

Κατηγορούμενος: Δεν θα έπρεπε.

Πρόεδρος: Δεν βλέπω να θεωρείτε υπαίτιο τον εαυτό σας.

Κατηγορούμενος: Έχω ευθύνη και προγενέστερα. Δεν εχω αποποιηθεί της ευθύνης, έχω κάνει πολλά λάθη σε τέσσερα χρόνια.

Η θέση του μωρού στο κρεβάτι

Ακολουθώντας τη λογική ότι όλα γίνονταν για το καλό της οικογένειας του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ακόμα και το ότι τοποθέτησε το μωρό πάνω στο νεκρό σώμα της μητέρα του δεν έγινε για να γίνει πιστευτό το σενάριο των ληστών, αλλά για να μπορεί να βλέπει το μωρό αν έπεφτε από το κρεββάτι και να το βοηθήσει.

Πρόεδρος: Γιατί βάλατε το παιδάκι σας δίπλα στη μητέρα του;

Κατηγορούμενος: Χαίρομαι που με ρωτάτε γιατί έχουν ακουστεί πολλά. Είμαι στην κατάσταση που έχω περιγράψει και η μπέμπα κοιμάται. Όταν ανέβηκα πάνω, ήταν υποχρεωτικό να την έχω μαζί μου. Δεν έχω ιδέα τι θα ακολουθήσει με την αστυνομία, πότε θα έρθει. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να είναι μαζί μου.

Πρόεδρος: Γιατί όχι μέσα στο λίκνο; Το παιδί έχει αντίληψη, αντιλαμβάνεται ότι είναι στη μητέρα του, ότι έχει την μυρωδιά της μητέρα τους και ότι παγώνει…

Κατηγορούμενος: Ότι κοιμόταν το είχα σκεφτεί. Στο κρεβάτι φαινόταν ότι κοιμόταν, είναι το πιο ασφαλές σημείο πλην της αγκαλιά μου.

Πρόεδρος: Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ήταν ιδιαίτεροι σκληροί και άκαρδοι οι ληστές που έβαλαν το μωρό στο κρεβάτι…

Κατηγορούμενος: Όχι. Στα σκατά που έφτιαξα με ένοιαζε να ήταν όσο πιο ασφαλές γινοταν το παιδί. Εκεί ήταν ασφαλές, δεν μπορούσε να πέσει

Όσο για το κουτάβι, αναφέρθηκε σε αυτό ελάχιστα λεπτά καθόλη την απολογία του και μόνο για να περιγράψει πως το έκανε, τονίζοντας ότι ήταν μια «απελπισμένη προσπάθεια».

Το σφυροκόπημα της εισαγγελέως

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε το σφυροκόπημα της εισαγγελέως η οποία με ευθύ τρόπο εξέφρασε τα στοιχεία και τις αντιφάσεις που προέκυψαν κατά τη μακρά απολογία. Έκανε λόγο για «εργώδη προσπάθεια να θανατωθεί η Κάρολαϊν», για «μια πρόθεση να τελέσετε το φόνο τη στιγμή που θα τη πιάσετε στον ύπνο» και για τον «απόλυτα κυριαρχικός τρόπο» συμπεριφοράς του πάνω στην Κάρολαϊν.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ότι λύνονται ιδεατά όλα τα προβλήματα με το να πηγαίνει ένα ταξίδι, αλλά γυρίζετε και τα βλέπει μπροστά της. Όλοι μιλάνε για έναν εγκλωβισμένο άνθρωπο και συνέχεια στρέφει το μαχαίρι στον εαυτό της. Δεν το νιώθατε αυτό; Μήπως φοβόσασταν να πάει;

Κατηγορούμενος: Η αναζήτηση βοήθειας σε έναν άνθρωπο με πολύ ισχυρό χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο.

Εισαγγελέας: μιλάτε στον ενεστώτα για άνθρωπο και ζώο που σκοτώσατε…

Κατηγορούμενος: Εκ παραδρομής..

Εισαγγελέας: … κάτι δείχνει κι αυτό. Όταν αναφέρεστε στη Ρόξυ λέτε η ροξούλα. Παραμένω με την απορία.. βλέπετε ένα ζώο να σφαδάζει και δεν κάνετε κάτι… τι λέει αυτό για την προσωπικότητα σας;

Κατηγορούμενος: Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Δεν υπάρχει ενας άνθρωπος να πει ότι διαπληκτίστηκα μαζί μου.

Εισαγγελέας: Μαζεύετε αδέσποτα ζώα και από την άλλη σκοτώνετε ένα και φεύγετε…

Κατηγορούμενος: Δεν επικροτώ καμία κίνηση σε εκείνο το δίωρο. Μακάρι να μπορούσε να αλλάξει αυτό που συνέβη.

Εισαγγελέας: Σε αυτά που σας ρωτάω απαντάτε ένα ψυχρό συναίσθημα. Λέτε για τη γυναίκα της ζωής σας που αγαπάτε και πεθαίνει από τα χέρια και δεν κάνετε πίσω, το ίδιο και το σκυλί και δε κάνετε πίσω.

Κατηγορούμενος: Αυτό και μόνο που περιγράφετε… είναι μια μέρα που δεν είχε λογικη με τον άνθρωπο που το έκανε, εγώ έχασα τη ζωή μου και το λόγο ύπαρξης μου. Και να μην ήμουν εδώ τον λόγο ύπαρξης μου τον έχασα πέρσι τέτοια μέρα. Αυτό δεν σας λέει ότι δεν μπορεί να το έκανε με πρόθεση.

Εισαγγελέας: Έχει μια λογική «δεν θα ζήσεις μακριά μου, θα πεθάνεις από τα χέρια μου». Γιατί δεν λειτούργησε το σοκ να σταματήσετε πριν επέλθει ο θάνατος;

Κατηγορούμενος: Ήμουν τόσο θολωμένος που δεν λειτούργησε το ένστικτο μου.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 13 Μαΐου όποτε και η εισαγγελέας του δικαστηρίου θα εισηγηθεί επί της ενοχής του κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα