Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεν ξέρω, δεν είδα” η υπερασπιστική γραμμή του Αναδιώτη

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεν ξέρω, δεν είδα” η υπερασπιστική γραμμή του Αναδιώτη
Απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Κατά την απολογία του, ο Αν. Αναδιώτης, που κατηγορείται ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου Νίκαιας, ανέφερε και αυτός ότι τυχαία βρέθηκε σε όλα τα καίρια σημεία.

Σε συμπτώσεις που τον ενέπλεξαν στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δίχως εκείνος να έχει καμία σχέση με τα όσα έλαβαν χώρα την 17η Σεπτεμβρίου του 2013, απέδωσε ο Αν. Αναδιώτης την παρουσία του σε διάφορα σημεία της περιοχής, από την καφετέρια Κοράλλο μέχρι και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου είχε διακομισθεί ο 34χρονος μουσικός.

Κατά την απολογία του, ο 29χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, δικαιολόγησε όλες τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές που είχε με συγκατηγορούμενούς του, υποστηρίζοντας ότι μιλούσαν περί …ανέμων και υδάτων. «Έμαθα τι είχε γίνει την άλλη μέρα από τα κανάλια. Δεν ήξερα ούτε τον έναν ούτε τον άλλο. Στο τηλέφωνο λέγαμε ανούσια πράγματα της καθημερινότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του Π. Φύσσα, ο κατηγορούμενος δικαιολόγησε την παρουσία του, λέγοντας πως βρέθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για να συμπαρασταθεί σε φίλο του, του οποίου ωστόσο δεν ήξερε το επώνυμο, γιατί νοσηλευόταν η γιαγιά του. Προσκόμισε δε και το πιστοποιητικό θανάτου ηλικιωμένης γυναικάς που έχασε τη ζωή της εκείνο το πρωί.

Σε ερωτήσεις του δικαστηρίου γύρω από σειρά αντιφάσεων του Αν. Αναδιώτη σήμερα και στο στάδιο της ανάκρισης, εκείνος υποστήριξε πως σε πολλές περιπτώσεις όσα είπε «δεν τα είχαν διατυπώσει σωστά», λέγοντας μάλιστα ότι προφυλακίστηκε χωρίς να ξέρει καν το λόγο. Τέλος, όσον αφορά στη φωτογραφία όπλου που βρέθηκε στα αρχεία του, ισχυρίστηκε πως πρόκειται για αεροβόλο, το οποίο είχε αγοράσει σε πανηγύρι ενώ χαρακτήρισε διακοσμητικά τα σπαθιά που κρατούσε σε φωτογραφίες του.

Ο βουλευτής και το ΠΑΜΕ

Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της απολογίας του Ιω. Άγγου, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως βουλευτές της Χρυσής Αυγής τους είχαν πει πως στην περίπτωση που έρχονταν σε αντιδικία με το ΠΑΜΕ στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να τους πετάξουν στη θάλασσα . «Δεν θυμάμαι αν μας το είπε ο Λαγός ή κάποιος άλλος» ανέφερε.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα