Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ενέδρα” ατόμων περιέγραψε η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ενέδρα” ατόμων περιέγραψε η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα
Eurokinissi

Με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Άγνωστο αν θα καταθέσει η σύντροφος του μουσικού.

Μια “ενέδρα” ατόμων που ήταν σε συνεννόηση μεταξύ τους σε βάρος του Παύλου Φύσσα περιέγραψε στην κατάθεσή της η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του μουσικού, Παρασκευή Καραγιαννίδου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα τη κ. Καραγιαννίδου, με βάση τον σχετικό κατάλογο, ενώ επί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν και πότε θα εξεταστεί στη δίκη η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας άφησε τη τελευταία του πνοή μετά το δολοφονικό χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η πρόεδρος δεν εκφώνησε το όνομα της τότε συντρόφου του Παύλου Φύσσα ώστε να καταγραφεί αν είναι ή όχι παρούσα και προχώρησε στην εξέταση της κα. Καραγιαννίδου.

Η μάρτυρας εξιστόρησε όσα είδε μπροστά της το βράδυ της δολοφονίας, που η ίδια βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο μουσικός.

Όπως κατέθεσε, ενώ καθόταν σε παγκάκι με την φίλη της κ. Ζώρζου (που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) είδαν μετά τη λήξη του αγώνα, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους. Κάποιοι από αυτούς, περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Φύσσα. Η μάρτυρας κατέθεσε πως τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους “φώναζαν” ρυθμικά.

Η μάρτυρας είπε πως η ομάδα που είδε, που στο μεταξύ είχε αυξηθεί σε περίπου 15 άτομα, είχε μοιραστεί αριστερά και δεξιά του δρόμου ενώ τρεις από αυτούς “εγκλώβισαν το παλικάρι, έκαναν έναν κλοιό γύρω του και τον χτυπούσαν”.

Όπως περιέγραψε “τότε είδα ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο. Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σα να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλικάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!”.

Πρόεδρος: Ακούσατε κάποιο παράγγελμα; “Σπάστε τώρα, Αστυνομία”;

Μάρτυρας: Γενικά φωνάζανε πολύ. Υπήρχε έντονη βαβούρα. Δεν θυμάμαι ακριβώς λέξεις, φράσεις, όμως είχαν ρυθμό, ένταση. Σα να λένε το ίδιο πράγμα. Σα να ενθαρρύνουν εκείνους που χτυπούσαν τον Φύσσα. Φαινόταν να υπήρχε συνεννόηση σε όλο αυτό. Άνοιξαν χώρο στον οδηγό. Είχαν τον Φύσσα περιορισμένο.

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε “ενέδρα”. Το ίδιο περιγράφετε και τώρα. Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η μάρτυρας περίγραψε τη σκηνή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά μετά την υπόδειξη του πληγωμένου Παύλου Φύσσα. Είπε επίσης πως μόλις οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της δολοφονίας, ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο του, βγήκε από το αυτοκίνητο. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση της πως ο Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν δεν τον έδειχνε ο Φύσσας στους αστυνομικούς.

Πρόεδρος: Τον συνοδηγό που αναφέρατε, τον αναγνωρίσατε; Σας έδειξαν μετά φωτογραφίες;

Μάρτυρας: Στο πρώτο δικαστήριο με ρώτησε η πρόεδρος και βλέποντας εκείνους που ήταν πίσω μου, έδειξα κάποιον που έμοιαζε ο σωματότυπος του. Δεν είχα δει χαρακτηριστικά προσώπου.

(Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της υπόθεσης, συνοδηγός ήταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου).

Η μάρτυρας κατέθεσε πως μετά το “μαχαίρωμα στον Φύσσα” οι υπόλοιποι έφυγαν τρέχοντας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με ερωτήσεις συνηγόρων προς την μάρτυρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα