Δίκη Χρυσής Αυγής: Η υπεράσπιση Κασιδιάρη έκανε αναπαράσταση της δολοφονίας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η υπεράσπιση Κασιδιάρη έκανε αναπαράσταση της δολοφονίας Φύσσα
Δίκη Χρυσής Αυγής EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παρασκευής Καραγιαννίδου.

Δεκάδες ερωτήσεις υπέβαλε στην αυτόπτη μάρτυρα η υπεράσπιση η οποία επικεντρώθηκε σε προηγούμενες καταθέσεις της, θεωρώντας πως η κ. Καραγιαννίδου έχει τροποποιήσει τη διήγηση της μετά τα όσα κατέθεσε στην Αστυνομία.

Η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια των ερωτήσεών της, έκανε άτυπη αναπαράσταση της σκηνής της δολοφονίας Φύσσα βάζοντας την ίδια στη θέση του θύματος και συνάδελφο της, από την υπεράσπιση στη θέση του Ρουπακιά.

Κατά την εξέταση της αυτόπτη μάρτυρα από τη συνήγορο του Ηλία Κασιδιάρη, ανέβηκαν οι τόνοι καθώς η κ. Πανταζή είπε πως η μάρτυρας σήμερα για πρώτη φορά ισχυρίστηκε πως εκείνοι που χτυπούσαν τον Παύλο Φύσσα “έκαναν χώρο” για να περάσει ο Γιώργος Ρουπακιάς.

“Η φράση ‘του κάνανε χώρο’ δεν υπάρχει πουθενά σε προηγούμενες καταθέσεις σας. Είναι προσθήκη που κάνατε εδώ στο Πενταμελές Κακουργημάτων”, είπε η συνήγορος Βάσω Πανταζή η όποια κάποια στιγμή ανέφερε πως “δεν γνωρίζω καν αν είναι παρούσα η κυρία”, με τη μάρτυρα να επιμένει πως εκείνοι που χτυπούσαν τον μουσικό, έκαναν χώρο μόλις έφθασε ο Ρουπακιάς.

Η συνήγορος με δυνατή φωνή και τονίζοντας πως υπερασπίζεται “έναν άνθρωπο με κάθειρξη 13 ετών” επανέλαβε πολλές φορές την ερώτηση, διαβάζοντας την ανακριτική κατάθεση της μάρτυρα.

Η κ. Καραγιαννίδου έδωσε ξανά περιγραφή της σκηνής που είδε:

“Την ώρα που έφτασε ο Ρουπακιάς, οι τρεις που τον χτυπούσαν, έκαναν πίσω, τον κρατάνε για να πάει ο Ρουπακιάς. Τον χτυπούσαν. Όταν ήρθε ο Ρουπακιάς τον περιορίσανε τον Φύσσα, δεν έφυγαν”.

Συνήγορος: Του άνοιξαν χώρο; Αν το πρωί το είπατε λάθος, μπορείτε τώρα να το διορθώσετε.

Μάρτυρας: Δεν έφυγαν, του άνοιξαν χώρο, έφυγαν από μπροστά του για να περάσει και να πέσει πάνω στον Φύσσα.

Η συνήγορος τότε με την βοήθεια άλλου συνηγόρου έδειξε τις θέσεις θύτη και θύματος ζητώντας από τη μάρτυρα να επιβεβαιώσει αν είναι όπως είδε τη σκηνή.

Η Πρόεδρος επέτρεψε την άτυπη αναπαράσταση και αμέσως μετά ρώτησε την μάρτυρα:

Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς αγκαλιάζει τον Φύσσα. Οι άλλοι τρεις που είναι;

Μάρτυρας: Πίσω από τον Φύσσα. Τον έχουν περιορίσει και είναι φάτσα με φάτσα με τον Ρουπακιά.

Στις παρατηρήσεις της συνηγόρου περί αντιφατικών ισχυρισμών της ως μάρτυρα, η Πρόεδρος τής απάντησέ πως “οι αντιφάσεις θα εκτιμηθούν”. Η συνήγορος ανταπάντησε “όχι αντιφάσεις! Εδώ έχουμε ολόκληρο story.”

Η κατάθεση της μάρτυρα αμφισβητήθηκε από την υπεράσπιση και όσον αφορά τη σκηνή που περιέγραψε για τον τρόπο που εισήλθε με το αυτοκίνητο ανάποδα, στη σκηνή του εγκλήματος ο Γιώργος Ρουπακιάς. Αφορμή η κατάθεση της στην Αστυνομία ,την ημέρα της δολοφονίας, ότι είδε σταματημένο ένα ασημί αυτοκίνητο και τους επιβαίνοντες να κοιτάζουν την επίθεση στον Φύσσα.

Η κ. Καραγιαννίδου είπε πως είδε το αμάξι να μπαίνει ανάποδα και πως πολύ λίγο πριν είχε δει το “καρέ” με το σταθμευμένο χωρίς να γνωρίζει αν είναι το ίδιο αυτοκίνητο με εκείνο που εισέβαλε ανάποδα.

Κατά την υπεράσπιση, η μάρτυρας πρόσθεσε στοιχεία στην αρχική της κατάθεση.

Νωρίτερα και η πλευρά του Γιάννη Λαγού δήλωσε πως η μάρτυρας “δεν είναι καθόλου ουδέτερη” και πως απάντησε ψέματα στο σύνολο των ερωτήσεων.

Ο συνήγορος της Ελένης Ζαρούλια ανάμεσα σε άλλα ρώτησε τη μάρτυρα αν στο Τμήμα Κερατσινίου όπου πήγαν αμέσως μετά την δολοφονία, ο Διοικητής τη “συμβούλευσε” πώς να καταθέσει. Η μάρτυρας απάντησε πως έκαναν μια απλή συζήτηση για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ.

Τη ρώτησε επίσης “για την αντίληψή σας περί οργανωμένου σχεδίου”. Η μάρτυρας απάντησε πως η θέση της ότι ήταν ενέδρα, αφορά όλο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της και όχι από το κάθε καρέ του. Τόνισε μάλιστα πως στην αρχή όταν είδε το κυνηγητό δεν φαντάστηκε πως όλο αυτό θα εξελισσόταν σε μία δολοφονία.

Η Πρόεδρος με την ολοκλήρωση της κατάθεσης κάλεσε για την επόμενη συνεδρίαση δύο μάρτυρες από τον κατάλογο. Συνήγοροι υπεράσπισης ρώτησαν για την τότε σύντροφο του Παύλου Φύσσα και η Πρόεδρος τους είπε πως θα “δούμε αν έρθει η κα. Τοσλουκου και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε ”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα