Δίκη Χρυσής Αυγής – κατάθεση αστυνομικού: Ο Φύσσας μου είπε, “όχι εμένα! Αυτός με μαχαίρωσε”

Δίκη Χρυσής Αυγής – κατάθεση αστυνομικού: Ο Φύσσας μου είπε, “όχι εμένα! Αυτός με μαχαίρωσε”
Καταθέσεις αστυνομικών στη δίκης της Χρυσής Αυγής eurokinissi

Καταθέτουν σήμερα οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη το βράδυ της δολοφονίας. Τι ανέφερε αστυνομικός για την συνομιλία του με τον Παύλο Φύσσα.

Με τις καταθέσεις αστυνομικών που βρέθηκαν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από το Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει προς το αυτοκίνητο του. Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα και λέει «Όχι εμένα! Αυτός με μαχαίρωσε»», ήταν τα λόγια του Χρήστου Δεληγιάννη, ο οποίος μαζί μα ακόμη επτά συναδέλφους του είχαν λάβει εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι έξω από την καφετέρια Κοράλλι είδαν μια ομάδα 20 – 30 ατόμων μαυροντυμένων, ενώ κάποιος που δήλωσε αστυνομικός τους ενημέρωσε πως «κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με χρυσαυγίτες και έληξε». Ωστόσο, όταν ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν «κανείς δεν μου έδωσε σημασία» ενώ όταν άρχισαν να τρέχουν, ο ίδιος και ένας συνάδελφος του τους ακολούθησαν πεζή.

Σωρεία ερωτήσεων δέχθηκε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Κοτσοβός ως προς την εντολή που είχε δεχθεί από το κέντρο. Ο μάρτυρας ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο αφού ο Γ. Ρουπακιάς είχε επιτεθεί στον Π. Φύσσα, υποστήριξε πως η ενημέρωση που είχαν ήταν πως επρόκειτο για συμπλοκή μεταξύ οπαδών εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί, χωρίς καμία αναφορά σε Χρυσαυγίτες.

Όπως είπε στο δικαστήριο, ο ίδιος είδε «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά» καθώς «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα