Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλυσιδωτή η επικοινωνία Καζαντζόγλου – Πατέλη – Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλυσιδωτή η επικοινωνία Καζαντζόγλου – Πατέλη – Λαγού
Δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Ο Διον. Αγιοβλασίτης απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Καζαντζόγλου, Πατέλη και Λαγού, με την εισαγγελέα να σχολιάζει: "Καταλαβαίνω ότι περιμένατε εντολή".

Την αλυσιδωτή επικοινωνία που υπήρχε εντός της Χρυσής Αυγής από τα φερόμενα μέλη των ταγμάτων εφόδων μέχρι την κοινοβουλευτική ομάδα επιβεβαίωσε εμμέσως ο Διον. Αγιοβλασίτης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013, κλήθηκε να απολογηθεί για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αφού για τις πράξεις που αφορούν την επίθεση καθ’αυτή, διεξάγεται ξεχωριστή δίκη με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται την Παρασκευή το πρωί.

Ο Διον. Αγιοβλασίτης, ο οποίος δήλωσε απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, ερωτήθηκε επανειλημμένες φορές για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κατηγορούμενο στη δολοφονία Φύσσα, Γ. Καζαντζόγλου, όταν πλέον είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για το επεισόδιο στο «Συνεργείο». Όπως είπε ο ίδιος, θέλησε να μάθει τι είχε συμβεί γιατί δεν γνώριζε και η αρχική απόκριση που έλαβε ήταν πως θα υπάρξει ενημέρωση από τον Ιω. Λαγό, μέσω του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη.

Προέδρος: Στις κλήσεις με τον Καζαντζόγλου έχει γίνει αναφορά στον Λαγό;

Κατηγορούμενος: Φυσικά. Μετά από το Τμήμα του Αλίμου, όταν μας καλέσανε να δώσουμε εξηγήσεις, για κάποια αδικήματα, του ζήτησα τον λόγο για το τι έχει συμβεί και γιατί μας καλούν μάρτυρες.

Πρ: Και τι απάντηση πήρατε;

Κατηγ: Μου είχε πει οτι θα μιλήσει με τον Πατέλη και μετά αυτός με τον Λαγό και θα με ενημέρωνε.

Πρ: Μάθατε εκ των υστέρων τι είχε γίνει;

Κατηγ: Όχι. Όταν εγώ ζήτησα εξηγήσεις δε μου είπαν αν έχει γίνει κάτι.

Πρ: Από ποιον ζητήσατε εξηγήσεις;

Κατηγ: Το μήνυμα που μιλάω με τον Καζαντζόγλου και λέει ότι θα πάρει τον Πατέλη και μετά τον Λαγό και θα με ενημερώσει. Μετά με πήρε ο Καζαντζόγλου για τελείως άσχετο λόγο και μου λεει: «Δεν έχει συμβεί κάτι, ειναι λασπολογία. Το έκαναν για το θεαθήναι».

Εισαγγελέας: Λέτε πως ο Καζαντζόγλου πήρε τον Πατέλη και αυτός τον Λαγό. Καταλαβαίνω ότι περιμένατε εντολή από άλλους για το τί θα πείτε στην κατάθεσή σας…

Κατηγ: Εγώ μίλησα με τον Καζαντζόγλου για να με ενημερώσει αν είχε συμβεί κάτι.

Εισ: Θέλατε να σας δώσουν κατευθύνσεις άλλοι. Γιατί;

Κατηγ: Όταν σε καλούν να δώσεις κατάθεση πρώτη φορά στη ζωή σου…

Τέλος, ο Διον. Αγιοβλασίτης «άδειασε» όσους συγκατηγορούμενούς τους κατηγόρησαν την ειδική εφέτη ανακρίτρια για πιεστική συμπεριφορά και όχι μόνο, υποστηρίζοντας πως απέναντί του είχε μία σχεδόν «μητρική συμπεριφορά». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός ήταν και ο λόγος που ανασκεύασε την αρχική του θέση ότι δεν γνώριζε τον Καζαντζόγλου. «Μετά από ότι είχε γίνει με το Φύσσα, είχε έρθει ένα χαρτί ότι είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Φοβήθηκα. Ήταν τρομακτικό και πρωτόγνωρο για μένα και είπα ό,τι είπα» εξήγησε και συνέχισε: «Με την ειδική ανακρίτρια ένιωσα άνετα και μίλησα. Ήταν πολύ φιλική. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, ο πατέρας μου απ’έξω έκλαιγε και η συμπεριφορά της ήταν σχεδόν μητρική».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα