Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρέμβαση ΔΣΑ για τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρέμβαση ΔΣΑ για τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά στη δικαστική αίθουσα Eurokinissi

Δεύτερη προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του συνηγόρου του Ιωάννη Λαγού, Κων. Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το ψήφισμα του ΔΣΑ.

Στη δεύτερη προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Ιωάννη Λαγού, εξαιτίας του ναζιστικού χαιρετισμού μεσούσης της διαδικασίας, προχώρησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Ο πρόεδρος του, Κων. Ζήσης, προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά από σχετική επιστολή που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣΑ. Σε αυτή ζητείτο η αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό και τη συσχέτισή της με συναφή εκκρεμή για ίδια συμπεριφορά, που έλαβε χώρα στις 28.9.2022, από τον ίδιο δικηγόρο, ενώπιον του ιδίου δικαστηρίου, όταν η δίκη βρισκόταν σε διακοπή.

Τέλος, σε σχετικό ψήφισμά του ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «εφόσον η σχετική πράξη τελείται κατά τη διάρκεια της δίκης, το Δικαστήριο υποχρεούται να προβεί στα όσα προβλέπονται από το ουσιαστικό και δικονομικό ποινικό δίκαιο. Για το λόγο αυτό, εστάλη ήδη επιστολή προς την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα της έδρας του A’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με αίτημα να διερευνηθεί στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας η συγκεκριμένη συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα