Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο επίκεντρο η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο επίκεντρο η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες
Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Ύστερα από ένα μήνα διακοπής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση των τεσσάρων Αιγυπτίων αλιεργατών τον Ιούνιο του 2012 στο Πέραμα.

Η έναρξη του δεύτερου κύκλου των απολογιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινά σήμερα, ύστερα από μία διακοπή ενός μήνα.

Ενώπιον του δικαστηρίου, που συνεδριάζει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, αναμένεται να βρεθούν οι κατηγορούμενοι για την επίθεση των τεσσάρων Αιγυπτίων αλιεργατών τον Ιούνιο του 2012 στο Πέραμα.

Ήδη η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, έχει καλέσει να προσέλθουν οι πρώτοι από τους πέντε κατηγορούμενους για την αιματηρή επίθεση σε βάρος τεσσάρων ψαράδων που εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας. Σύμφωνα με την κατηγορία, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 κι ενώ κοιμόντουσαν στη μονοκατοικία όπου διέμεναν στο Πέραμα, δέχθηκαν επίθεση από περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή, ανάμεσά τους και ο Πυρηνάρχης Περάματος, Αν. Πανταζής.

Τα άτομα φέρονται να έσπασαν τα παράθυρα του σπιτιού, πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικιίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

Η εμπλοκή Λαγού

Το jailgoldendawn.com μάλιστα, χαρακτηρίζει την επίθεση «προαναγγελθέν έγκλημα», επικαλούμενο ομιλία του νυν ευρωβουλευτή Ιω. Λαγού. Λίγες ώρες πριν την επίθεση, ο τότε βουλευτή Πειραιώς της ΧΑ λέει τα εξής: «…Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό, τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή…».

Τη σκυτάλη μετά τη δικογραφία για την επίθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, αναμένεται να πάρουν οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος αφισσοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Όσο για την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, που φέρει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, αναμένεται να απολογηθεί στο τέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα