Δίκη Φουρθιώτη: Δηλώνει αθώος και χαρακτηρίζει τις κατηγορίες “σενάριο της αστυνομίας”

Δίκη Φουρθιώτη: Δηλώνει αθώος και χαρακτηρίζει τις κατηγορίες “σενάριο της αστυνομίας”
Ο Μένιος Φουρθιώτης στα δικαστήρια Eurokinissi

Στην αθωότητά του επέμεινε ο παρουσιαστής την Παρασκευής, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένο σενάριο από τα αρμόδια αστυνομικά όρογανα.

Είμαι αθώος και θα αναπτυχθεί το όλο αυτό σενάριο που έχει κατασκευαστεί από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα. Με αυτά τα λόγια, ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρθηκε στις κατηγορίες που του έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη, γύρω από τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο σπίτι του στο Διόνυσο.

Ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του βρέθηκαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες. Πρόκειται για αστυνομικούς που δέχθηκαν επίθεση με όπλο στην περιοχή της Κηφισίας τον Απρίλιο του 2021, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου.

Πρώτος κατέθεσε ένας οδηγός μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος περιέγραψε πως τα ξημερώματα εντόπισαν μια μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες. «Την κρίναμε ύποπτη και θελήσαμε να την ελέγξουμε. Ήταν χωρίς πινακίδα και χωρίς να λειτουργεί το πίσω φως. Την προσεγγίσαμε σε πολύ κοντινή απόσταση, είχαμε καλή οπτική επαφή και έστριψαν προς Άγιο Στέφανο. Τους κάναμε σήμα και δεν μας κατάλαβαν στην αρχή. Γίναμε αντιληπτοί τελικά και ο συνοδηγός που είχε έναν σάκο στα πόδια του και είδα να κρατά ένα μακρύκανο όπλο. Πιθανότατα ήταν μέσα στο σάκο αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς που ήταν. Τον σάκο τον πέταξε. Μας σημάδεψε και προέβη σε πυροβολισμό κατά βολή 3-4 φορές. Είχαμε απόσταση 10-15 μέτρα και αυξανόταν η ταχύτητα τους. Αν δεν είχαμε κάνει δεξιά οι πιθανότητα να μας πετύχουν θα ήταν περισσότερες» περιέγραψε.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, οι δράστες ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος, ενώ φορούσαν ένα σκουρόχρωμο κράνος ο οδηγός και ένα σκουρόχρωμο με λευκές λεπτομέρειες ο συνοδηγός, προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης. Όπως επισήμανε ο υπερασπιστής, ενώ στην αρχική του κατάθεση αναφέρθηκε αποκλειστικά σε σκουρόχρωμα κράνη μετά την υποβολή του βιντεοληπτικού υλικού όπου φαίνεται ο ένας να φορά λευκό κράνος, οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε συμπληρωματικές καταθέσεις κάνοντας νέες περιγραφές που ταίριαζαν με το υλικό. «Τα κράνη ήταν σκουρόχρωμα, το ένα με λευκές λεπτομέρειες. Αλλά δεν είμαστε ήρεμοι, υπάρχουν διαφορές λόγω της έντασης της στιγμής» εξήγησε ο αστυνομικός.

Ενστάσεις

Νωρίτερα, ενώπιον του δικαστηρίου υποβλήθηκαν ενστάσεις γύρω από δικονομικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του τρίτου κατηγορούμενου, Κων. Γώγος, προχώρησε σε ένσταση περί ακυρότητας της κλήσης. «Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει το σύνολο της δικογραφίας. Δεν είχε γνώση της δικογραφίας μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι που μας κάλεσαν στη γραμματεία. Αυτό το θέτω ως απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας» σχολίασε και αναφέρθηκε σε σειρά λόγων που δικαιολογούν τη θέση του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος υποστήριξε ότι η κλήση ήταν νομότυπη και δεν συντρέχουν λόγοι για ακυρότητα της κλήτευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα