Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Συγγενείς τοποθέτησαν φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Συγγενείς τοποθέτησαν φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα
IRAFINA.GR

Τα έδρανα του ακροατηρίου στη μεγάλη αίθουσα του Εφετείου γέμισαν με φωτογραφίες των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι, ύστερα από μια συμβολική κίνηση των συγγενών.

Με την έναρξη της σημερινής δικάσιμου (8/12) για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι συγγενείς προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, τοποθετώντας φωτογραφίες των θυμάτων στα κενά καθίσματα του ακροατηρίου.

Η πρόεδρος ενοχλημένη, μόλις αντίκρισε τις φωτογραφίες, είπε προς τους συγγενείς πως «Έχω γνώση και επίγνωση τι δικάζουμε» και ρώτησε «Θέλω να ξέρω γιατί έχετε βάλει φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα;».

ADVERTISING

Την απάντηση έσπευσε να δώσει συνήγορος από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, ο οποίος είπε: «Συγγνώμη κυρία πρόεδρε, γιατί έτσι θέλουν. Απαγορεύεται;», την ίδια στιγμή που κάποιος από το ακροατήριο ακούστηκε να λέει «για να ραγίσουν οι πέτρες».

Η πρόεδρος ρώτησε αν η κίνηση αποσκοπεί στο να είναι φορτισμένο το κλίμα της δίκης, με παριστάμενο στις θέσεις του κοινού να της απαντά πως «4,5 χρόνια είναι φορτισμένο το κλίμα. Κυρία πρόεδρε σεβόμαστε το δικαστήριο σας, σεβαστείτε κι εσείς τον πόνο μας», ενώ άλλος την ρώτησε αν θεωρεί προσβλητική την τοποθέτηση των φωτογραφιών.

Πρόεδρος: Όχι

Ακροατήριο: Τότε αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας.

Πρόεδρος: Δε θέλω να έχει κανένας καμία αγωνία ότι δεν έχει καταλάβει το δικαστήριο.

Ακροατήριο: Θα φανεί στο τέλος.

Πρόεδρος: Δε θέλω να ακούω το «θα φανεί». Θα δικάσουμε σε κλίμα ψυχραιμίας.

Αν και από την πλευρά της υπεράσπισης ζητήθηκε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες, η πρόεδρος δεν έδωσε επιπλέον έκταση στην κίνηση των συγγενών: «Ας το αφήσουμε κύριε συνήγορε», είπε κλείνοντας την συζήτηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά στο Μάτι, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network