Δίκη Λιγνάδη: Δύο βιασμούς αποδίδει στον σκηνοθέτη ο τέταρτος καταγγέλλων – “Δεν μπορούσα να αντιδράσω”

Δίκη Λιγνάδη: Δύο βιασμούς αποδίδει στον σκηνοθέτη ο τέταρτος καταγγέλλων – “Δεν μπορούσα να αντιδράσω”
Ο Δημήτρης Λιγνάδης στα δικαστήρια Eurokinissi

Σύμφωνα με τον 4ο καταγγέλλοντα, ο πρώτος βιασμός έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2015 στο σπίτι του σκηνοθέτη. "Με έριξε στο κρεβάτι, μου κατέβασε το παντελόνι και πάγωσα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο νεαρός.

Τους δύο βιασμούς που έχει καταγγείλει ότι υπέστη από το Δημήτρη Λιγνάδη περιέγραψε για πρώτη φορά σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο τέταρτος άνδρας. Ο 24χρονος περιέγραψε αναλυτικά πως βρέθηκε αρχικά να κατοικεί στο σπίτι του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και στη συνέχεια να δέχεται σεξουαλική βία, σε ηλικία 17 ετών.

Ο πολιτικώς ενάγων αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε πριν τη γνωριμία του με το Δημ. Λιγνάδη. Η άστατη οικογενειακή ζωή, η σωματική βία που ασκήθηκε σε βάρος του, η αδυναμία της παράνομης μετανάστριας μητέρας του να βρει δουλειά, πήραν μερικές από τις δυσκολίες που βίωνε. Όταν το Φεβρουάριο του 2015 η μητέρα του γνώρισε κάποιον και έφυγε από το σπίτι, ο 24χρονος μίλησε στον κατηγορούμενο, τον οποίο είχε γνωρίσει λίγο καιρό νωρίτερα στην πλατεία του Αγίου Παύλου.

«Η μητέρα μου με είχε αφήσει μόνο μου, χωρίς συζήτηση. Δεν είχα πει σε κανένα τα προβλήματα που είχα, από ντροπή» είπε εξηγώντας πω τελικά εμπιστεύθηκε το σκηνοθέτη. «Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπιτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε «δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή». Ένιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένιωθα εμπιστοσύνη γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατερας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμαλ η ζωή μου» κατέθεσε.

Αρχές Μαρτίου του ίδιου έτους ο καταγγέλλων μετακόμισε σταδιακά στο σπίτι του Δημ. Λιγνάδη, όπου παρέμεινε μέχρι τον Οκτώβριο. Όπως είπε, για να νιώσει την ευγνωμοσύνη του ξεκίνησε να μαγειρεύει και να καθαρίζει.

Μάρτυρας: Ένιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένιωθα υποχρέωση.

Πρόεδρος: «Σας είχε ζητήσει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε

Μάρτυρας: «Όχι.»

Πρόεδρος: «Σας είχε προσφέρει χασίς;»

Μάρτυρας: «Μου είχε δείξει ένα σακουλάκι και μετά επειδή είχε καλεσει φίλους τους πρόσφερε. Το κατάλαβα γιατί έχει άσχημη μυρωδιά. Εγω δεν έκανα ποτέ. Είπα όχι και δεν μου ξαναέδωσε.»

Η πρώτη φορά

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο πρώτος βιασμός έλαβε χώρα ένα βράδυ αρχές Μαρτίου του 2015 στο σπίτι του κατηγορούμενου. «Άνοιξε πάλι κουβέντα τι έχω κάνει στη ζωη μου αν έχω κάνει σχέση. Εγώ του είπα πως όχι. Ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι, με τράβηξε στο δωμάτιο και με έριξε στο κρεβάτι. Μου κατέβασε το παντελόνι. Πάγωσα… Προσπάθησε να διεισδύσει μέσα μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Μου είπε “ηρέμησε”…. Δεν μπορούσα να αντιδράσω.. έκανα την πράξη με πολύ πόνο…» είπε, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του.

Παρά την κακοποίηση, ο νεαρός παρέμεινε με τον κατηγορούμενο καθώς δεν είχε κάπου να πάει, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες που είχε: «στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα…Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω.»

Η δεύτερη κακοποίηση

Δεν πέρασε πολύς καιρός όταν ξανά στο σπίτι, ο τότε 17χρονος μαθητής δέχθηκε, όπως είπε ξανά την κακοποιητική συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Αυτή τη φορά υπήρχαν καλεσμένοι στο σπίτι, όπως εξήγησε φανερά συγκινημένος. «Πήγα με τον φίλο μου στην κρεβατοκάμαρα ντυμένοι και ξαφνικά ήρθε ο κατηγορούμενος από πάνω μου και ακολούθησε μια βίαιη διείσδυση. Μου κατέβασε το παντελόνι, δεν τον είδα αρχικά, ένιωσα το βάρος του, με μπλόκαρε» περιέγραψε και συνέχισε: «Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά. Πάγωσα ξανά, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγινε ό,τι και την προηγούμενη φορά. Πήγα στο μπάνιο, άρχισα να κλαίω. Όταν βγήκα ο κατηγορούμενος ήταν στο σαλόνι με τους άλλους».

Πρόεδρος: «Στον φίλο σας δεν είπατε κάτι;»

Μάρτυρας: «Όχι, ποτέ.»

Πρόεδρος: « Γιατί σαστίσατε;»

Μάρτυρας: «Ήταν ξαφνικό. Δεν αντέδρασα. Από όλο αυτό που έχω βιώσει φοβάμαι να αντισταθώ στη βία.»

Πρόεδρος: «Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;»

Μάρτυρας: «Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος. Τελικά, έγινε, φαντασιώθηκα κάτι άλλο και έγινε.»

Τέλος, αναφέρθηκε σε περιστατικό προς τα τέλη του καλοκαιριού, όπου αντίκρισε τον κατηγορούμενο με ένα άλλο παιδί. «Εκείνο ήταν στα τέσσερα και ο κατηγορούμενος από πάνω» περιέγραψε, προσθέτοντας ότι «με έπιασε να με ερεθίσει για να συνευρεθούμε όλοι, εγώ δεν ήθελα και μου είπε “μου το χάλασες”.».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα