ΔΙΚΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δίκη Λιγνάδη: Στα δικαστήρια ο σκηνοθέτης - Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς πρότεινε ο Εισαγγελέας σημειώνοντας πως η απουσία του τέταρτου καταγγέλλοντος από τη διαδικασία δημιουργεί αμφιβολίες.

Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης

Δίκη Λιγνάδη: Την Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση - Η αναφορά στον Χατζιδάκι και η "δροσιά από τα νεαρά άτομα"

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη του σκηνοθέτη μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του. "Δεν έχω κρύψει ότι μου άρεσε η παρέα με νεαρά άτομα. Έπαιρνα δροσιά".

Δημήτρης Λιγνάδης

Απολογία Λιγνάδη: "Καιροσκόποι και wanna be Ρουβάδες οι καταγγέλλοντες"

Για μέρα λύτρωσης έκανε λόγο ο Δημήτρης Λιγνάδης ξεκινώντας την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις σε όσους τον έχουν καταγγείλει για βιασμό.

Ο Αλέξης Κούγιας

Ο Κούγιας θέλει να επιβάλει σιωπητήριο

Αρνητικός πρωταγωνιστής της δίκης Λιγνάδη ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Το δικαίωμα στην υπεράσπιση δεν δίνει κανένα δικαίωμα στον σεξισμό, την ομοφοβία, τον ρατσισμό, την προσβολή της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δίκη Λιγνάδη: Σε "τροχιά Κούγια" και ο Γιάννης Λιγνάδης

Για "κατασκευασμένη υπόθεση", "ευεπίφορο κλίμα για εξόντωση προσωπικότητας" και "σκευωρούς" έκανε λόγο ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης. Στοχοποιήθηκαν δημοσιογράφοι και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση της Ελένης Κούρκουλα - Οι εξηγήσεις για τις "βίζιτες" και τις "περίεργες προσωπικότητες"

Με αντεγκλήσεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και εντάσεις συνεχίστηκε η κατάθεση της Ελένης Κούρκουλα ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο δικαστήριο

Δίκη Λιγνάδη: Η εξέταση του Νίκου Σ. από τον Κούγια και μια σύλληψη την ώρα της διαδικασίας

Εκτός ορίων ήταν η εξέταση του Νίκου Σ. αφού οι ερωτήσεις αλλά και οι αντιδράσεις που μεσολάβησαν κατά τη διαδικασία, οδήγησαν στο να ζητά ο μάρτυρας την αποδέσμευση του από το δικαστήριο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση του.

Δίκη Λιγνάδη: Κόλαφος ο Νίκος Σ. - "O συνήγορος του κατηγορούμενου μάς βιάζει κάθε μέρα"

Δίκη Λιγνάδη: Κόλαφος ο Νίκος Σ. - "O συνήγορος του κατηγορούμενου μάς βιάζει κάθε μέρα"

Ο μάρτυρας Νίκος Σ. αποτέλεσε την αφορμή να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Κατά την κατάθεσή του ξέσπασε συχνά σε λυγμούς - "Θυμάμαι τον πόνο, το φόβο, πώς θα πάω στην οικογένειά μου, τι να τους πω;"

Δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Δίκη Λιγνάδη: Επίθεση Κούγια στη μάρτυρα-κλειδί - Υποβλήθηκε μήνυση κατά του τέταρτου καταγγέλλοντα

Ως μία εμμονική γυναίκα προσπάθησε να παρουσιάσει την πρώην σύντροφο του Δημήτρη Λιγνάδη η υπεράσπιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταβαίνει στο δικαστήριο

Δίκη Λιγνάδη: "Μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα" - Νέα μαρτυρία κλειδί

Η μαρτυρία - κλειδί της πρώην συντρόφου του Δημήτρη Λιγνάδη για τη βίαιη συμπεριφορά του, αλλά και τις σχέσεις με ανήλικα, που ο ίδιος άφηνε "ανοιχτές".

Δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Δίκη Λιγνάδη: "Ήταν βιασμός - Έγινε πάνω στο σώμα μου!" - Μαρτυρία κλειδί

Τα όσα έχει υποστηρίξει στη μήνυσή του ο τέταρτος καταγγέλλων, επιβεβαίωσε φίλος του. "Το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να σωθώ από αυτήν την κατάσταση", είπε στην κατάθεσή του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στα δικαστήρια

Δίκη Λιγνάδη: Δύο βιασμούς αποδίδει στον σκηνοθέτη ο τέταρτος καταγγέλλων - "Δεν μπορούσα να αντιδράσω"

Σύμφωνα με τον 4ο καταγγέλλοντα, ο πρώτος βιασμός έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2015 στο σπίτι του σκηνοθέτη. "Με έριξε στο κρεβάτι, μου κατέβασε το παντελόνι και πάγωσα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο νεαρός.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δίκη Λιγνάδη: Κι άλλος μάρτυρας ανατρέπει τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη

Τις σχέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη με ανήλικους επιβεβαίωσε μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο. Να αποδομήσει την αξιοπιστία του επιχείρησε ο συνήγορος του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση μεταξύ Κούγια και Κουρτέση - "Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις"

Στις επιθέσεις κατά της Μ. Κουρτέση παρά στην εξέταση του 25χρονου καταγγέλοντα, έδωσε έμφαση ο Αλέξης Κούγιας κατά την ακροαματική διαδικασία. Διακόπηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω της έντασης μεταξύ των δύο δικηγόρων.

Δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από τον μηνυτή να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού

Στην αναπαράσταση της σκηνής του καταγγελλόμενου βιασμού του σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου το 2015 προχώρησε μάρτυρας στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση του 25χρονου - "Πες μου εσύ, γιατί;" ρώτησε τον σκηνοθέτη μέσα στην αίθουσα

Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση του 25χρονου - "Πες μου εσύ, γιατί;" ρώτησε τον σκηνοθέτη μέσα στην αίθουσα

Τη νύχτα που, όπως καταγγέλλει, κακοποιήθηκε απο τον Δημήτρη Λιγνάδη περιέγραψε στο δικαστήριο ο δεύτερος πολιτικώς ενάγων, 25 χρόνων σήμερα. "Είχα παγώσει, ήμουν φοβισμένος".

Αντίδικοι στη δίκη Λιγνάδη

Ροντέο στη δίκη Λιγνάδη: "Πήδα τη μάντρα" είπε ο Βλάχος στον Κούγια

Οι συνεχείς λογομαχίες των συνηγόρων Βλάχου και Κούγια στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, υποχρέωσαν το δικαστήριο σε διακοπή. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εξέταση του επόμενου μάρτυρα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στα δικαστήρια

Δίκη Λιγνάδη: ΕΣΗΕΑ, ΠΟΘΑ και Καλλιτεχνικά Σωματεία ζητούν αλλαγή αίθουσας

Με κοινή επιστολή τους προς τα αρμόδια όργανα η ΠΟΘΑ και τα Σωματεία του Κλάδου συντάσσονται με το αίτημα της ΕΣΗΕ, να αλλάξει η αίθουσα της δίκης Λιγνάδη και να επιτραπεί μεγαλύτερος αριθμός δημοσιογράφων.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δίκη Λιγνάδη: "Ήταν ένας εφιάλτης που δεν ήθελα να σκέφτομαι”

"Δεν σκέφτηκα ότι θα με βιάσει, ένα όχι είναι ένα όχι. Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε ένας άνθρωπος να κάνει κάτι τέτοιο", ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο νεαρός άνδρας κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.