Δίκη Λιγνάδη: Την Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση – Η αναφορά στον Χατζιδάκι και η “δροσιά από τα νεαρά άτομα”

Δίκη Λιγνάδη: Την Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση – Η αναφορά στον Χατζιδάκι και η “δροσιά από τα νεαρά άτομα”
Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη του σκηνοθέτη μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του. "Δεν έχω κρύψει ότι μου άρεσε η παρέα με νεαρά άτομα. Έπαιρνα δροσιά".

Για την Τετάρτη 29 Ιουνίου διέκοψε η δίκη κατά του Δημ. Λιγνάδη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του σκηνοθέτη. Πλέον το λόγο θα λάβει ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο οποίος και θα εισηγηθεί την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Για περίπου πέντε ώρες απολογείτο στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα ο Δημ. Λιγνάδης, ο οποίος απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της έδρας, φτάνοντας στο σημείο να εξηγήσει ότι όταν άκουσε περί εντάλματος θεώρησε την είδηση “τρολιά” και γέλασε.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι στην ερωτική του ζωή, λέγοντας: «ήμουν ζωηρός, άπιστος, ξεφτίλας, ξύλο έπαιξα στη μέση του δρόμου» εμμένοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ βιαστής ή κακοποιητής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συναναστροφή του με ανήλικους, επικαλούμενος και το Μάνο Χατζιδάκι.

Όπως είπε “ήταν κάποτε αυτονόητο ο δάσκαλος να βγαίνει με τους μαθητές. Ο Μάνος Χατζιδάκις έβγαινε με τους μαθητές του στο μαγεμένο αυλό. Όταν είδα ποιοι προσήλθαν για μάρτυρες μου έφυγε το κλαπέτο!», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Δεν έχω κρύψει ότι μου άρεσε η παρέα με νεαρά άτομα. Όχι μόνο με τους μαθητές μου. Έπαιρνα δροσιά. Μη δημιουργηθεί η εικόνα πως αυτοί ήταν η παρέα μου…”.

Σύνεδρος: Γιατί τους επιλέξατε ως συναναστροφή

Κατηγορούμενος: Κάλυπτα μια πτυχή της ζωής μου που με χαροποιούσε. Αλλά δεν ήταν αυτή η παρέα μου. Η παρέα μου ήταν από το θέατρο, το πανεπιστήμιο τον αδελφό μου

Σύνεδρος: Είπατε ότι λειτουργούσατε απερίσκεπτα. Λειτουργούσατε με το θυμικό σας δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Λειτουργούσα πολύ με το θυμικό μου αλλά διάβασα και δούλευα. Δεν κάνεις αυτή τη σταδιοδρομία με βάθος και διάρκεια, αν λειτουργείς μόνο με το θυμικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα