Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης -“Υπό αμφισβήτηση ό,τι και να πει” λέει η υπεράσπιση

Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης -“Υπό αμφισβήτηση ό,τι και να πει” λέει η υπεράσπιση
Μάνος Δασκαλάκης eurokinissi

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανοίγει σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο 31χρονος βρίσκεται απέναντι στην πρώην σύζυγό του και παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ακούσει σήμερα για πρώτη φορά τον πατέρα των παιδιών της να καταθέτει στηρίζοντας όσα της καταλογίζονται στο κατηγορητήριο για τον θάνατο της πρώτης τους κόρης, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ο Μάνος Δασκαλάκης ανοίγει σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων στην δίκη της εν διαστάσει συζύγου του, ως εκείνος που αξιώνει αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστη από την εγκληματική δράση που καταλογίζεται στην κατηγορουμένη.

Το ζευγάρι που ακριβώς πριν έναν χρόνο, στις 29 Ιανουαρίου 2022, κήδεψε την Τζωρτζίνα και λίγο μετά εμφανίστηκε ενωμένο και συμπαγές απέναντι στις “φήμες”, τότε, για τον ρόλο της 34χρονης, σήμερα έχει πλέον αποσυνδεθεί με τον καθένα να έχει άλλη θέση μέσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται πλέον απέναντι στην Ρούλα Πισπιρίγκου έχοντας δηλώσει ότι παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας, παράσταση που δήλωσε αμέσως μετά την προφυλάκιση της 34χρονης τον περασμένο Απρίλιο. Έχει επίσης καταθέσει το δικόγραφο του για να χωρίσει με την κατηγορουμένη, δέκα χρόνια μετά τον γάμο τους και έχοντας κηδέψει και τα τρία παιδιά τους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα τον ακούσει από το εδώλιο όπου κάθεται για την δολοφονία αλλά και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης τους. Το κοριτσάκι πριν τελικά χάσει την ζωή της είχε χάσει την δυνατότητα να κινείται , “να χορεύει και να τρέχει” με ευθύνη και πάλι της μητέρας της σύμφωνα με τις αρχές. Στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα μετά από εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας , “χωρίς καμία παθολογική ένδειξη”, είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, “αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης” σύμφωνα με την δικογραφία. Η ζωή του παιδιού σώθηκε μετά σχεδόν 50 λεπτά διαδικασία ανάνηψης όμως η υποξική-ισχαιμική εγκαφαλοπάθεια που υπέστη από την έλλειψη οξυγόνου την άφησε τετραπληγική (97% αναπηρία).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 31χρονος μάρτυρας, θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με όσα κατέθεσε στην Ανακρίτρια της υπόθεσης τον περασμένο Απρίλιο, μία κατάθεση που ξεκινούσε με την ιστορία του ζευγαριού:“ Με τη κα Πισπιρίγκου γνωριστήκαμε σε αγώνα ποδοσφαίρου, στο γήπεδο της Πάτρας το έτος 2013. Δημιουργήσαμε σχέση και αργότερα το ίδιο έτος ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα. Επίσης το ίδιο έτος, στις 20-09-2013, παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο”.

Κάθε λέξη που θα πει σήμερα ο κ. Δασκαλάκης θα τεθεί στον έλεγχο της υπεράσπισης που θεωρείται βέβαιο πως θα αμφισβητήσει την αξιοπιστία των λεγόμενων του. Ο μάρτυρας θα δεχθεί όπως αναμένεται καταιγισμό ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια ο οποίος λίγες πριν δήλωσε πως ο κ. Δασκαλάκης είναι “άνευ ουσίας μάρτυρας” αφού δεν ήταν παρών τις κρίσιμες στιγμές για την Τζωρτζίνα, ενώ ανέφερε πως η κατάθεση του “είναι υπό αμφισβήτηση”.

Η κατάθεση στην Ανακρίτρια

Στην κατάθεση του στην Ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης είχε περιγράψει έναν ανέφελο γάμο μέχρι τον πρώτο θάνατο που χτύπησε την οικογένεια του. “Ήταν όλα ιδανικά” είχε αναφέρει:

“Το έτος 2015 ήρθε στη ζωή μας το 2° παιδί μας η Μαλένα. Μέχρι το έτος 2019 που απεβίωσε η μικρή μας Μαλένα, της οποίας η αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, ήμασταν μια χαρά σαν οικογένεια. Ήταν όλα ιδανικά μεταξύ μας.. Από το έτος 2019 και μετά και λόγω του θανάτου της μικρής μας Μαλένας άρχισαν τα μικροπροβλήματα στη σχέση μας χωρίς αυτό όμως να έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας”

Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ερωτηθεί από την δικαστική λειτουργό αν σε συνδυασμό με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών του ,που είχαν προηγηθεί του θανάτου της Τζωρτζίνας, είχε υποπτευθεί “μήπως κάτι δεν πάει καλά” με την όλη περιπέτεια της υγείας της πρώτης κόρης του.

Ο κ. Δασκαλάκης είχε απαντήσει:

“Καθόλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με τη κατηγορουμένη, όπως και μετά κατά τη διάρκεια των προβλημάτων υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της και τα φροντίζει και είναι υπερπροστατευτική. Μάλιστα οποιονδήποτε και αν ρωτήσετε από τους συγγενείς και φίλους μας θα σας πουν τα ίδια. Έτσι ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά μου. Όταν άρχισε να ανακινείται το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας, διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές τις απόψεις και έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας η εάν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δε μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα για ποιο λόγο έχει απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια του θανάτου του παιδιού μας. Εκείνη τη περίοδο εγώ τη στήριξα αρχικά δίνοντας μια κοινή τηλεοπτική συνέντευξη. Αυτό έγινε γιατί πραγματικά τη πίστευα και δεν είχα λόγο να την αμφισβητώ και γιατί και οι 2 τότε λέγαμε και πιστεύαμε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα ήταν καθαρά όποτε και δεν υπήρχε λόγος να ανησυχούμε. Η κατηγορούμενη όμως δε σταμάτησε σε αυτή τη τηλεοπτική συνέντευξη αλλά συνέχισε να συνομιλεί με κάθε τρόπο σε κάθε τηλεοπτικό μέσο και σε κάθε δημοσιογράφο. Μάλιστα επειδή καλούσαν και εμένα συνεχώς τους έλεγα ότι δεν έχω να πω κάτι επιπλέον από αυτά που είπα στη κοινή τηλεοπτική συνέντευξη που δώσαμε και ότι η στάση μου είναι η ίδια. Κράτησα αυτή τη στάση γιατί θεώρησα ότι το σωστό ήταν να στηρίξω τη κατηγορουμένη και να είμαι δίπλα της. Αυτό έγινε μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν συλληφθεί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά και μου είπε ότι άκουσε από το δημοσιογράφο Λαμπρόπουλο να λέει ότι στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκε η ουσία κεταμίνη και με ρωτούσε τι είναι αυτό. Μετά ενημερώθηκα από την αδελφή της ότι ήρθαν από την αστυνομία και της είπαν να τους ακολουθήσει στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά καθόσον συνελήφθη. Επικοινώνησα μαζί της μετά τη σύλληψή της μόνο 2 φορές, ενώ βρισκόταν στη ΓΑΔΑ και προσπάθησα να την καθησυχάσω μέχρι και εγώ να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει. Από εκεί και πέρα δεν επικοινώνησα ξανά μαζί της γιατί ήδη άκουγα ότι βρέθηκε μεγάλη ποσότητα της ουσίας κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας και πλέον το έχω επιβεβαιώσει αφού έλαβα αντίγραφα της δικογραφίας και είδα με τα μάτια μου την τοξικολογική εξέταση, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση”.

Ρωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε η κα Πισπιρίγκου να βρει την ουσία κεταμίνη με κάποιο τρόπο και είχε απαντήσει πως “Δεν θεωρώ ότι θα ήταν κάτι εύκολο για εκείνη να βρει, γιατί δεν υπάρχει στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον κάποιος που να γνωρίζει από τέτοιου είδους ουσίες. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα