Δίκη Πισπιρίγκου: Κατέθεσε η νοσηλεύτρια που πήγε στο δωματιο της Τζωρτζίνας όταν έπαθε ανακοπή

Δίκη Πισπιρίγκου: Κατέθεσε η νοσηλεύτρια που πήγε στο δωματιο της Τζωρτζίνας όταν έπαθε ανακοπή
Ρούλα Πισπιρίγκου ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου νοσοκομείου περιέγραψε αναλυτικά τις ημέρες νοσηλείας της Τζωρτζίνας, καθώς και τη στιγμή που έφτασε στο δωμάτιο του παιδιού, όταν αυτό έπαθε ανακοπή.

Η νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου που έσπευσε στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας όταν το κοριτσάκι έπαθε ανακοπή ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα στην δίκη ενώπιον του ΜΟΔ της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η κα. Ελευθερία Πετσάβα που είχε βάρδια στο Καραμανδάνειο στις 10 και 11 Απριλίου 2021, όταν είχε εισαχθεί η Τζωρτζίνα, είπε στο δικαστήριο για όσα προηγήθηκαν του δραματικού περιστατικού που άφησε τετραπληγικό το παιδί.

«Το Σάββατο 10 Απριλίου φώναξε η μητέρα ότι το παιδί έχει ένα επεισόδιο. Τρέξαμε με τους γιατρούς και το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και είχε χαμηλό κορεσμό. Η γιατρός φώναξε το όνομα του παιδιού για να δει αν ανταποκρίνεται. Το παιδί συνήλθε και του έβαλαν οξυγόνο» είπε η μάρτυρας για την ημέρα πριν η Τζωρτζίνα υποστεί την ανακοπή.

Για την επομένη, Κυριακή 11 Απριλίου η κα. Πετσάβα είπε ότι στις 7 το απόγευμα άκουσε το κουδούνι και βγήκε να πάει στο δωμάτιο θεωρώντας πως είναι μάλλον κάτι απλό καθώς όπως ανέφερε όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό «βγαίνουν στον διάδρομο και φωνάζουν».

Όπως είπε η νοσηλεύτρια «είδα τη μητέρα να μου κουνάει τα χέρια χωρίς να μιλάει. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν κάτι σοβαρό. Το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού. Ήταν ωχρό και δεν είχε το ρινικό οξυγόνο. Το μόνιτορ έδειχνε παύλες. Κάναμε ΚΑΡΠΑ και μετά από 50 λεπτά περίπου άρχισε να δείχνει το μόνιτορ έναν ελαφρύ σφυγμό». Όπως περιέγραψε, το παιδί ήταν νεκρό για πενήντα λεπτά, «είχε αρχίσει να φαίνεται και στη όψη, ήταν λευκό. Έπειτα από 50-55 λεπτά έπιασε το μόνιτορ έναν ασθενικό σφυγμό».

Σε ερώτηση της προέδρου να περιγράψει ακριβώς πώς βρήκε την Τζωρτζίνα η μάρτυρας είπε πως «ήταν στη μέση και προς τα κάτω του κρεβατιού. Ήταν αναίσθητο και πανιασμένο».

Πρόεδρος: «Γιατί λέτε στην ανακριτική κατάθεση για το επεισόδιο του Σαββάτου ότι αυτό σίγουρα δεν ήταν επεισόδιο σπασμών;»

Μάρτυρας: «Είχε κλειστά μάτια. Δεν ήταν γυρισμένα. Τα παιδί δεν είχε έντονη κίνηση. Συνήθως δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε.»

Πρόεδρος: «Την Κυριακή πού βρισκόταν το οξύμετρο;»

Μάρτυρας: «Δε θυμάμαι. Το πρώτο που κοίταξα ήταν το πρόσωπο του παιδιού. Θυμάμαι σίγουρα ότι δεν φορούσε το ρινικό οξυγόνο. »

Πρόεδρος: «Τι σημαίνει αυτό;»

Μάρτυρας: «Ήταν βγαλμένη η συσκευή, όχι μόνο το κομμάτι που συνδέεται με το σώμα του παιδιού.»

Πρόεδρος: «Η μητέρα πού βρισκόταν;»

Μάρτυρας: «Της είπαμε να περάσει έξω.»

Πρόεδρος: «Το δίπλα δωμάτιο;»

Μάρτυρας: «Δε βγήκαν ποτέ. Ούτε να δουν τι γίνεται με τόση φασαρία. Μας έκανε εντύπωση θυμάμαι.»

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημερώθηκε ότι το παιδί σώθηκε από τη μία γιατρό και πήγε μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη στο γραφείο των γιατρών για να τους ευχαριστήσουν.

Εισαγγελέας: «Είπατε πως το οξύμετρο είχε παύλα. Πότε δείχνει παύλα;»

Μάρτυρας: «Όταν είναι βγαλμένο ή όταν ο άνθρωπος είναι νεκρός.»

Εισαγγελέας: «Αυτό κάνει ήχο; Χαμηλώνει;»

Μάρτυρας: «Κάνει ναι.»

Εισαγγελέας: «Το είχε χαμηλώσει η κατηγορούμενη;»

Μάρτυρας: «Έχουν έντονο θόρυβο τα οξύμετρα, αλλά οι γονείς μάς ρωτάνε για να το χαμηλώσουν. Εδώ δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο.»

Εισαγγελέας: «Μπήκατε στο δωμάτιο, ποια ήταν η πρώτη σας κίνηση;»

Μάρτυρας: «Έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς.»

Εισαγγελέας: «Αφήσατε το παιδί δηλαδή;»

Μάρτυρας: «Ναι, πήγα να φωνάξω τους γιατρούς.»

Εισαγγελέας: «Η μητέρα πως ήταν; Είχε καταλάβει ότι ήταν σοβαρό;»

Μάρτυρας: «Έξω καθόταν, σε ένα σκαλάκι. Ανήσυχη φαινόταν.»

Και αυτή η μάρτυρας τόνισε πως η όλη εικόνα της Τζωρτζίνας δεν έδειχνε ότι μπορεί να έχει αυτήν την εξέλιξη «δεν ήταν ένα παιδί που απασχολούσε», ανέφερε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα