Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κατέρρευσε η καταγγέλλουσα – “Δεν αντέχω άλλο”

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κατέρρευσε η καταγγέλλουσα – “Δεν αντέχω άλλο”
EUROKINISSI

Κατέθεσαν ξανά οι γονείς της αθλήτριας ζητώντας την τιμωρία του προπονητή. Σε κλάματα ξέσπασε η καταγγέλλουσα η οποία καλείται να δώσει συπληρωματική κατάθεση.

Νέα συμπληρωματική κατάθεση καλείται να δώσει η αθλήτρια ιστιοπλοΐας η οποία έχει καταγγείλει το βιασμό της από τον προπονητή της σε ηλικίας 12 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έχοντας εξετάσει όλους του μάρτυρες κατηγορίας του καταλόγου, ανάμεσά τους και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία γνωστοποίησε το περιστατικό στις εισαγγελικές αρχές, έκρινε ότι η καταγγέλουσα θα πρέπει να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σε αυτό φαίνεται να έχουν συντελέσει οι καταθέσεις των συμμαθητριών και συναθλητριών της κοπέλας στο Ναυτικό Όμιλο Ωρωπού, οι οποίες έχουν υποστηρίξει πως η  μαθήτρια και ο 30χρονος τότε προπονητής της ήταν ζευγάρι γνωστό στην τοπική κοινωνία και μάλιστα με την έγκριση των γονέων τους, καθώς στόχος ήταν ο γάμος τους. Το δικαστήριο ουσιαστικά θα θέσει νέα ερωτήματα στην 21χρονη σήμερα κοπέλα, προκειμένου να διαγνώσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του βιασμού, το οποίο απαιτεί το θύμα να έχει υποστεί παράνομη βία. Σε κάθε περίπτωση ο κατηγορούμενος έχει από μόνος του ομολογήσει το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου, αδίκημα εξίσου βαρύ που αφορά στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

«Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ!»

Ήδη σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσαν σήμερα εκ νέου οι γονείς της κοπέλας. Τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της βρέθηκαν ξανά στο βήμα του μάρτυρας, σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά περιβάλλον, επαναλαμβάνοντας όσα και στην αρχή της δίκης.

«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Την εκμεταλλεύτηκε. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε» είπε η μητέρα της καταγγέλλουσας, με την τελευταία σε κάποιο σημείο να ξεσπά σε κλάματα και να βγαίνει εκτός της αίθουσας για να συνέλθει, φωνάζοντας: «δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ!».

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι μάρτυρες ήλθαν εδώ με σκοπό να σας δυσφημήσουν;

Μάρτυρας: Απολύτως

Εισαγγελέας: Περίμεναν τη κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν αυτό;

Μάρτυρας: Δεν σταμάτησαν ποτέ να ασχολούνται με την Αμαλία, ξέρανε τα πάντα για εκείνη

Εισαγγελέας: Τόσο χαμηλά πέσανε όλο αυτοί οι άνθρωποι, να υποστηρίζουν το βιαστή; Το κάνανε όλο αυτό κατόπιν συμπαιγνίας

Μάρτυρας: Μάλιστα

Εισαγγελέας: Τι όφελος έχουν;

Μάρτυρας: Είναι φθόνος και ζήλια. Μου έχουν διαλύσει όλη την οικογένεια αυτή τη στιγμή, 10 χρόνια προσπαθούσα να αναστήσω ένα παιδί. Βρήκε τη δύναμη να ζητήσει μετά από δέκα χρόνια να καταθέσει για να συνεχίσει τη ζωή της. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλους μας.  Μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε «θέλω να καταγγείλω το βιασμό μου», εσείς τι θα λέγατε σαν γονιός; Όχι; Σήμερα ναι, θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ πιο δραστικά… Είναι παράλογο, εξωφρενικό και χυδαίο να λένε ότι εγώ την είχα λογοδόσει, Και ακόμη πιο χυδαίο είναι ενώ βρήκε τη δύναμη να το καταγγείλει, τώρα την λοιδορούν.

Οι δύο καταθέσεις που δόθηκαν από συναθλήτριες της κοπέλας κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν βοήθησαν το δικαστήριο να λύσει το ερώτημα που ταλανίζει δικαστές και ενόρκους. Οι μάρτυρες, φοιτήτριες σήμερα, υποστήριξαν με βέβαια ότι τα ότι δεν τίθεται ζήτημα βιασμού, καθώς φαινόταν πως «η Αμαλία ήταν ερωτευμένη» δίχως βέβαια να εξηγούν τί τους οδήγησε σε αυτή τη βεβαιότητα.

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι η καταγγελία είναι ψευδής.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Εισαγγελέας: Γνωρίζετε αν η Αμαλία έχει μια τάση προς μυθοπλασία, να επινοεί δηλαδή φανταστικά γεγονότα;

Μάρτυρας: Δεν είχα τόσο στενή σχέση μαζί της.

(…)

Εισαγγελέας: Στο Γαλαξίδι το 2010 ήσασταν και εσείς στο δωμάτιο; Αν έμπαινε κάποιος μέσα θα τον καταλαβαίνατε;

Μάρτυρας: Ναι είναι σίγουρο, δεν θα μπορούσε, όπως λέει η καταγγέλλουσα, να την αρπάξει και την κατεβάσει κάτω και να μην ακούσουμε κάτι.

Η δίκη συνεχίζεται στις 7 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα