Δίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών κι έξι απόπειρες ο Dr. Kontos

Δίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών κι έξι απόπειρες ο Dr. Kontos
Ο "ψευτογιατρός" Νίκος Κοντοστάθης EUROKINISSI

Ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν πως ο Dr. Kontos εν γνώση του οδήγησε στο θάνατο επτά ασθενείς του. Kαταδικάστηκε και για το κακούργημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ένοχος για συνολικά επτά ανθρωποκτονίες και ακόμη έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας κρίθηκε ο Νικ. Κοντοστάθης, γνωστός και ως ψευτογιατρός, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν πως ο Dr. Kontos εν γνώση του οδήγησε στο θάνατο επτά ασθενείς του (ανθρωποκτονία εκ προθέσεως), ενώ το ίδιο επιχείρησε να πράξει για ακόμη έξι, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει, παρά τις προθέσεις του (απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε και για το κακούργημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Τέλος, ο Νικ. Κοντοστάθη κηρύχθηκε ένοχος και για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής μνημείου.

Ως προς τους συγκατηγορούμενους του, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση του Νικ. Πασχάλη, ομόφωνα αθώωσε και τους 16, ανάμεσά τους γιατροί, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, αλλά και μια μοναχή.

Κατά τη συζήτηση επί των ποινών, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες. Αντιστοίχως, για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας από τις έξι, ζήτησε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Το δικαστήριο αποφασίζει αυτή την ώρα επί των ποινών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα