Υπόθεση ψευτογιατρού: Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη δίκη – Η ώρα της απόφασης

Υπόθεση ψευτογιατρού: Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη δίκη – Η ώρα της απόφασης
Ο Dr Kontos στο δικαστήριο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ολοκληρώνεται η δίκη του Dr Kontos, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, οδηγώντας 12 εξ αυτών στο θάνατο. Εν αναμονή της κρίσης του δικαστηρίου για την ενοχή ή μη του ιδίου και ακόμη 16 συγκατηγορουμένων του.

Την ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης γύρω από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε σε καρκινοπαθείς αλλά και άλλους ασθενείς, οι οποίοι έβλεπαν στο πρόσωπο του τον σωτήρα τους, αναμένεται να ακούσει σήμερα ο Dr Kontos, Νικ. Κοντοστάθης, αποκαλούμενος ως ψευτογιατρός.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να εκφράσει την κρίση του για την ενοχή ή μη του ιδίου και ακόμη 16 συγκατηγορουμένων του, που φέρονται να συνέβαλαν στην εξαπάτηση δεκάδων ανθρώπων, οδηγώντας 12 εξ αυτών στο θάνατο, ενώ άλλοι εξακολουθούν να υφίστανται στις συνέπειες της εμπιστοσύνης που επέδειξαν στο βασικό κατηγορούμενο.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων, και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Η εισαγγελική πρόταση

Στο παραπεμπτικό βούλευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 838.175 ευρώ από τα θύματά του, περιγράφονται όλες οι περιπτώσεις ασθενών που έφτασαν μπροστά τους ελπίζοντας ψευδώς ότι θα βρουν θεραπεία.

Ήδη, ο εισαγγελέας Νικ. Πασχάλης έχει εισηγηθεί για το Νικ. Κοντοστάθη την καταδικη του για κακουργηματική απάτη, έξι ανθρωποκτονίες από πρόθεση και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις ανθρωποκτονίες πρότεινε την αθώωση του, με το σκεπτικό ότι κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη της πράξης για διάφορους λόγους όπως η απουσία ιατρικού ιστορικού ή η ύπαρξη αμφιβολιών εάν τα αίτια θανάτου σχετίζονται με τον καρκίνο.

Αντίστοιχο σκεπτικό είχε και για άλλες έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας καθώς και να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για τρεις πράξεις που είχαν εισαχθεί στο ακροατήριο ως απόπειρες ανθρωποκτονίας. Την απαλλαγή του – μαζί με πέντε συγκατηγορούμενους του- για την υπόθεση που αφορούσε ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους, όπως μια μοναχή, μέλη διαγνωστικών κέντρων, αλλά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, έχει προτείνει την πλήρη απαλλαγή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα