Δίκη ψευτογιατρού: “Πού τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο;” είπε γιατρός στον πατέρα της 14χρονης

Δίκη ψευτογιατρού: “Πού τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο;” είπε γιατρός στον πατέρα της 14χρονης
Ο 47χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, απάτη, αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Συνεχίζεται η δίκη του "ψευτογιατρού", με τις καταθέσεις των γονιών 14χρονου θύματος. Ο κατηγορούμενος υποστήριζε ότι εργαζόταν στο κέντρο όπου νοσηλευόταν ο Σουμάχερ.

«Που τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;». Με αυτή την έκφραση ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου στην Αθήνα απευθύνθηκε στον πατέρα της 14χρονης καρκινοπαθούς, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά τη θεραπεία που δέχθηκε από τον «ψευτογιατρό» Dr Kontos.

Ο μάρτυρας κατέθεσε για την συνεχή χειροτέρευση της κατάστασης της υγείας του παιδιού, αλλά και για τα καθησυχαστικά λόγια του κατηγορούμενου στα καθημερινά τηλεφωνήματα των γονιών της.

Ο μάρτυρας, ο οποίος όπως και δεκάδες άλλη ήλπιζαν σε μία θεραπεία για το παιδί τους, περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όσα έζησε λέγοντας: «Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή μαζί του ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κοντό και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: “Πού τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;”».

Ο Σουμάχερ

Σύμφωνα με το μάρτυρα, οι ίδιοι πίστεψαν τα λόγια του Dr Kontos, ο οποίος λάμβανε χρηματικά ποσά για τις «υπηρεσίες» του, καθώς στην αρχή το παιδί έδειξε σημάδια ανάκαμψης.

Όπως τους είχε αναφέρει, ο κατηγορούμενος εργαζόταν στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας που νοσηλευόταν ο Σουμάχερ, και υποσχέθηκε πλήρη ίαση: «Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν έγκριση».

«Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό» τόνισε.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα