Δικογραφία για Υπαστυνόμο που διοργάνωνε εκδηλώσεις και πάρτι μέσω διαδικτύου

Δικογραφία για Υπαστυνόμο που διοργάνωνε εκδηλώσεις και πάρτι μέσω διαδικτύου

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος Υπαστυνόμου για κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν ακόμα 12 ιδιώτες για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των υγειονομικών διατάξεων, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 27χρονου Υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για κατάχρηση εξουσίας και αδικήματα περί την Υπηρεσία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν άλλα δώδεκα (12) άτομα – ιδιώτες, οι οποίοι κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα που αφορούν στην υγειονομική νομοθεσία, στην πνευματική ιδιοκτησία και στη νομοθεσία για τα όπλα.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο Υπαστυνόμος πέραν της ιδιότητάς τους ως αστυνομικός, ασκούσε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και πάρτι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αττικής, τις οποίες διαφήμιζε στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Επίσης όπως προέκυψε, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (παραβάσεις των όρων λειτουργίας καταστήματος, εργασία ατόμων που στερούνταν άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών – βιβλιαρίων κ.λπ.), για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε, ως αστυνομικός, σε βάρος των υπαιτίων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 01.02.2014, συνελήφθη ο Υπαστυνόμος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που είχε διοργανώσει ο ίδιος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Από τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση αδείας για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής η οποία σχετίζεται με την Πνευματική Ιδιοκτησία, καθώς επίσης παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων (στέρηση άδειας εργασίας αλλοδαπών, έλλειψη υγειονομικών πιστοποιητικών-βιβλιαρίων κ.λπ.)

Στο πλαίσιο αυτό, για τα παραπάνω αδικήματα και της νομοθεσίας για τα όπλα - κατά περίπτωση - συνελήφθησαν οι δύο (2) υπεύθυνοι του καταστήματος (26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ο 26χρονος ημεδαπός), καθώς επίσης εννέα (9) άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα, συγκεκριμένα πέντε ημεδαποί (33χρονος και 4 γυναίκες, ηλικίας 19, 26, 28 και 46 ετών) και τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες (48, 24 και 29 ετών, υπήκοοι Αλβανίας και μία 22χρονη υπήκοος Βουλγαρίας), ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος (33χρονος ημεδαπός) και δεν συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του 27χρονου αστυνομικού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη ο πατέρας του γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο με δώδεκα φυσίγγια, με αθεώρητη άδεια οπλοφορίας, ως προσωπικό ασφαλείας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

SHARE:

24Media Network