Δηλώσεις Μπουτάρη για το θάνατο του 44χρονου συμβασιούχου

Δηλώσεις Μπουτάρη για το θάνατο του 44χρονου συμβασιούχου
ΑΘΗΝΑ-Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.Αντικείμενο της συζήτησης το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Ο θάνατος του 44χρονου συμβασιούχου στα ΧΥΤΑ Μαυροράχης απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου

«Οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται από τους αρμόδιους», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, με αφορμή το θάνατο του 44χρονου συμβασιούχου εργαζόμενου στον τομέα της καθαριότητας.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 44χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στις 2 Ιουλίου έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης και εξέπνευσε περίπου μία εβδομάδα αργότερα.

Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε το Σώμα πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του εργαζομένου, θα εισηγηθεί χρηματικό βοήθημα ύψους 5.000 ευρώ για τη στήριξη της οικογένειας του θανόντος, ενώ θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει την άμεση πρόσληψη μέλους τους οικογένειάς του στον δήμο.

Τα συλλυπητήρια τους για το θάνατο του συμβασιούχου εξέφρασαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, στην τοποθέτηση της προς τους δημοτικούς συμβούλους έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

«Το ατύχημα έγινε στον εξωτερικό χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και ενώ ο ΧΥΤΑ ήταν κλειστός. Ο χώρος που έγινε το περιστατικό είναι ακατάλληλος και θέλει άμεσα διαμόρφωση», είπε η κ. Εξαδαχτύλου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα