Δίμετρος κροκόδειλος κόβει βόλτες σε λίμνη φράγματος στο Ρέθυμνο

Δίμετρος κροκόδειλος κόβει βόλτες σε λίμνη φράγματος στο Ρέθυμνο

Πυροσβέστες έκαναν περιπολίες στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, και "'έπεσαν πάνω" σε έναν δίμετρο κροκόδειλο, που αναζητείται

Στο κυνήγι εντοπισμού ενός κροκόδειλου μήκους περίπου δύο μέτρων, ο οποίος εθεάθη στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες αρχές στο Ρέθυμνο τις τελευταίες ώρες. Η ύπαρξη του σπάνιου για τον ελλαδικό χώρο, ερπετού έγινε αντιληπτή από δύο πυροσβέστες, οι οποίοι εκτελούσαν περιπολίες στην περιοχή για την πρόληψη πυρκαγιών. Ξαφνικά, παρατήρησαν ότι ένας κροκόδειλος κινούνταν στην ξηρά και στη συνέχεια βούτηξε στη λίμνη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη: “Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα. Όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε».

Προκειμένου να εντοπιστεί άμεσα το ερπετό, οι αρμόδιοι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ειδικές μηχανές λήψης, με τον κ. Μαμαγκάκη να εκτιμά ότι ο κροκόδειλος μπορεί να προέρχεται από κάποιον που το είχε στο σπίτι του ως οικόσιτο και όταν μεγάλωσε το παράτησε ενώ δεν θεωρεί απίθανο να έχει ξεφύγει ή εγκαταλειφθεί από κάποιο τσίρκο, που επισκέφτηκε στο παρελθόν την περιοχή.

Πληροφορίες από rethemnosnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα