Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Ο λοιμωξιολόγος που μας ενημέρωσε αντί του Σ. Τσιόδρα

Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Ο λοιμωξιολόγος που μας ενημέρωσε αντί του Σ. Τσιόδρα
Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Στη καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, μαζί με το Νίκο Χαρδαλιά ήταν αυτή τη φορά ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Μια αλλαγή, που ξάφνιασε το ευρύ κοινό περιελάμβανε η ενημέρωση της Κυριακής (03/05) από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, δεν ήταν στο πάνελ, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου είναι μέλος της  «Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19» η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στις 24/2/2020.

Έργο της Εθνικής Επιτροπής είναι η εισήγηση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και κάθε συναρμόδιου Υπουργείου ή Κυβερνητικού Οργάνου, για τη λήψη κάθε ενδεδειγμένου μέτρου πρόληψης και αντιμετώπισης της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, με σκοπό την προστασία του πληθυσμού. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχει φυσικά και ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας τον οποίο αντικατέστησε σήμερα.

Ο κ. Χατζηγεωργίου , είναι στρατιωτικός γιατρός και συγκεκριμένα Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Υπουργείου Υγείας, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Ταξιδιωτικής Ιατρικής και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων.

Έχει διατελέσει Διοικητής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Μαρ 2015-Μαρ 2017) και Υποδιοικητής στο ίδιο νοσοκομείο (Αυγ 2012 – Μαρ 2015). Το διάστημα 2012 – 2013 ήταν μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Υπουργείου Υγείας

Ακόμη είναι εκπαιδευτής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, Τμ. Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα