Δημήτρης Λιγνάδης: Χωρίς προφυλάκιση για τη δεύτερη απολογία του

Δημήτρης Λιγνάδης: Χωρίς προφυλάκιση για τη δεύτερη απολογία του
Ο Δημήτρης Λιγνάδης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήρε τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Την κρίση ότι δεν χωρεί νέα προσωρινή κράτηση μετά την πρόσφατη απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και εκτίμησε ομόφωνα ότι δεν θα πρέπει να οριστεί νέα προφυλάκιση στη συμπληρωματική απολογία του κατηγορούμενου.

Αυτό επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι, αφού ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ήδη προφυλακισμένος και κρατείται στη φυλακή της Τρίπολης, μετά την αρχική του απολογία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης του σκηνοθέτη, «υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες».

Όπως αναφέρει, η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα