Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια και νέα δικογραφία

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια και νέα δικογραφία
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Στα χέρια της ανακρίτριας η δικογραφία για νέα δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό ενήλικου άνδρα το 2018.

Στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται πλέον η δικογραφία που αφορά τη νέα δίωξη η οποία ασκήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό ενήλικου άνδρα του 2018.

Η υπόθεση αφορά τον Δ.Μ., ο οποίος διαμέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιάννη Βλάχου, κατέθεσε μήνυση (την 1η Μαρτίου 2021) κατηγορώντας τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη για βιασμό μέσα στο διαμέρισμά του, τον Νοέμβριο του 2018.

Στη μήνυση, την οποία είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα dikastikoreportaz, ο εν λόγω άνδρας ισχυριζόταν ότι ο Λιγνάδης τον “ψάρεψε” στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο.

Όπως ανέφερε, στο σπίτι του ηθοποιού πήγε δυο φορές. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης ο κατηγορούμενος φέρεται πρώτα να του έδειξε πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του με πρωταγωνιστές ανηλίκους και έναν μεσήλικα, το πρόσωπο του οποίου δεν φαινόταν, και στη συνέχεια τον νάρκωσε και τον βίασε!

Μάλιστα ο Δ.Μ. ισχυρίζεται ότι όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί, ο Λιγνάδης τον απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία και θα πει ότι αποπειράθηκε να τον ληστέψει. Από την πλευρά του στις έγγραφες εξηγήσεις τις οποίες παρείχε ο ηθοποιός, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνήθηκε την καταγγελία, έκανε λόγο για ψευδο-μηνυτή, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει τον Δ.Μ. και ότι ενδεχομένως ο καταγγέλλων έχει άλλου είδους ελατήρια.

Ωστόσο οι εισαγγελικές Αρχές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του ηθοποιού, άσκησαν νέα δίωξη και πριν από λίγες ημέρες και αυτή η υπόθεση συσχετίσθηκε με την ογκώδη δικογραφία που διερευνά η ανακρίτρια, Παρασκευή Μπότση. Το επόμενο στάδιο είναι η νέα κλήση του Λιγνάδη σε απολογία.

Αρσάκειο

Την ίδια στιγμή, εύλογα ερωτήματα για τις όποιες ευθύνες των επικεφαλής του Αρσακείου, όπου δίδασκε ο Λιγνάδης από το 1993 μέχρι και το 2001, προκύπτουν από την αποκάλυψη του NEWS 24/7 ότι ανάμεσα στα κατασχεμένα αντικείμενα του Λιγνάδη βρέθηκε και μια επιστολή η οποία απευθυνόταν προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», η συγκεκριμένη επιστολή βρέθηκε και κατασχέθηκε στις 7 Μαρτίου μετά την τρίτη κατά σειρά έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πολυκατοικία του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα στην ταράτσα!

Η συγκεκριμένη επιστολή (για την οποία ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν είναι η πρωτότυπη ή πρόκειται για αντίγραφο) βρισκόταν μέσα σε φάκελο, ο οποίος έφερε τη σφραγίδα του Αρσακείου. Το περιεχόμενό της προκαλεί σοκ, καθώς ο άγνωστος αποστολέας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του εκπαιδευτικού Ιδρύματος ζητούσε την απομάκρυνση του Λιγνάδη, διότι, όπως ισχυριζόταν, είχαν γίνει γνωστά περιστατικά με ανήλικες μαθήτριες που πήγαινε στο σπίτι του! Σε απάντηση που έδωσε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ο πρόεδρος του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και πανεπιστημιακός κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, δήλωσε άγνοια περί της συγκεκριμένης καταγγελίας, ενώ δεν απάντησε στο πλέον ουσιώδες, δηλαδή πώς μπορεί να βρέθηκε η συγκεκριμένη καταγγελία στην ταράτσα του Λιγνάδη! Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλυφθεί από την έρευνα της “Μπαμ”, ανάμεσα στα δεκάδες αντικείμενα που κατασχέθηκαν από την έρευνα των Αρχών βρίσκονται ερωτικές επιστολές και γράμματα ακόμη και ανηλίκων, αντίγραφα της άδειας διαμονής και του διαβατηρίου του Τ.Μ., ο οποίος αποτελεί τον ουσιαστικότερο μάρτυρα στον φερόμενο βιασμό της Επιδαύρου το 2015, σεξουαλικά βοηθήματα και μάσκες!

Σε ό,τι αφορά την έρευνα για το Αρσάκειο πάντως, οι εισαγγελείς δεν περιμένουν και πολλά. Την υπόθεση χειρίζεται ο κ. Γεώργιος Νούλης, ο οποίος με παραγγελία του σε πταισματοδίκη ζήτησε την εξέταση αποφοίτων που ταυτοποιήθηκαν από την καταγγελία που είχαν υπογράψει. Οι εισαγγελείς διερευνούν αδικήματα τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί από το 2006-07 και εντεύθεν, καθώς όλα τα υπόλοιπα έχουν παραγραφεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα