Δήμος Αθηναίων: Αλλάζει ο τρόπος αποκομιδής σκουπιδιών - Ραντεβού με SMS

Δήμος Αθηναίων: Αλλάζει ο τρόπος αποκομιδής σκουπιδιών - Ραντεβού με SMS
LEFTERIS PARTSALIS

Ραντεβού με το απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων μέσω SMS θα έχουν σύντομα χιλιάδες κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας. Πώς λειτουργεί, τα επόμενα βήματα

Το πρόβλημα που είχε προκύψει με την αποκομιδή των σκουπιδιών στους πεζόδρομους του Κέντρου της Αθήνας οδήγησε τον Δήμο Αθηναίων να καταφύγει στην τεχνολογία και σε συνεργασία με την Vodafone να δώσουν λύση στο πρόβλημα των στοιβαγμένων απορριμμάτων σε εμπορικούς και τουριστικούς δρόμους της πόλης.

Μετά από μία πιλοτική περίοδο που διήρκεσε τρεις μήνες, ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να προχωρήσει στο "ραντεβού με το απορριμματοφόρο" μέσω sms στο τρίγωνο που έχει κορυφές τρεις κεντρικές πλατείες (Σύνταγμα- Ομόνοια - Μοναστηράκι) με απώτερο στόχο όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του NEWS24/7, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από κοινού με την Vodafone, o τρόπος αυτός αποκομιδής να επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου Αθηναίων.

Δήμος Αθηναίων: Αλλάζει ο τρόπος αποκομιδής σκουπιδιών - Ραντεβού με SMS
THOMAS CHRISOHOIDIS

O δήμος Αθηναίων εφαρμόζει το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων με ραντεβού, που βασίζεται κυρίως στη συνεργασία της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων με τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφέ κλπ), στην πλατεία Μοναστηρακίου, στον πεζόδρομο της Κοραή, στις οδούς Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Βύρωνος καθώς και στην πλατεία Ομονοίας.

Μετά την επιτυχημένη λειτουργία στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων η χρήση της εφαρμογής θα επεκταθεί και σε επιπλέον γειτονιές του κέντρου, μέσα από την υπηρεσία Vodafone IoT Fleet Control και την πλατφόρμα της Vodafone Innovus.

Πως λειτουργεί - Τα επόμενα βήματα

Ο πολίτης λαμβάνει με προσωπικό SMS την πληροφορία ότι το απορριμματοφόρο του Δήμου θα βρίσκεται σε 10 λεπτά σε προκαθορισμένο σημείο. Αντίστοιχα ενημερώνεται και για το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης.

Σε μελλοντικό στάδιο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σχετικό app όπου ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να βλέπει live το που ακριβώς βρίσκεται το όχημα ενώ στα επόμενα βήματα είναι να έρχονται διαφορετικά απορριμματοφόρα καθώς προωθείται η διαλογή των ανακυκλώσιμων απορριμάτων στην πηγή.

«Η αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική μας αρχή και για εμένα προσωπικά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και επισήμανε: «αποτυπώνει τη νέα αντίληψη, το νέο συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης που επιλέξαμε να εφαρμόσουμε στην πόλη. Όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με όλους τους πολίτες. Μαζί με τους καταστηματάρχες της περιοχής, με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο. Μαζί με αξιόπιστους εταίρους, όπως η Vodafone Ελλάδας που μέσα από το Ψηφιακό Συμβουλίου συνεργαστήκαμε και προσφέρουμε νέες, καινοτόμες υπηρεσίες στην πόλη. Μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς μέλημά μας είναι ξανακάνουμε το κέντρο της πόλης προορισμό περιπάτου και αναψυχής. Η “Έξυπνη Αποκομιδή”, με τον νέο αστικό εξοπλισμό, τις πεζοδρομήσεις, τον σύγχρονο φωτισμό και τους κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, μετατρέπουν το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας σε αυτό που οφείλει να είναι ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο. Και δίνει το παράδειγμα για το πώς μπορεί συνεργατικά και αποτελεσματικά να λειτουργεί μια σύγχρονη πρωτεύουσα, όπως η Αθήνα».

Δήμος Αθηναίων: Αλλάζει ο τρόπος αποκομιδής σκουπιδιών - Ραντεβού με SMS
LEFTERIS PARTSALIS

Ο κ. Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας σημείωσε: «Ως μέλη του ψηφιακού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη συνεργασία. Θέτουμε τα θεμέλια μίας “έξυπνης πόλης”, εξοπλίζοντας τον δήμο με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς που θα κάνουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών και των πολιτών του Εμπορικού Τριγώνου πιο εύκολη και θα δώσουν αξία στις υπηρεσίες που τους παρέχει η πόλη. Επενδύουμε στρατηγικά στο ΙοΤ, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί μία τεχνολογία που θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, την καθημερινότητα των πόλεων, αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων προς το καλύτερο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιώργος Καμίνης
SHARE:

24Media Network