Μήνυση για τις καταστροφές στην Ερμού

Μήνυση για τις καταστροφές στην Ερμού
ΕΡΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ,META ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 29ΧΡΟΝΗ ΗΡΙΑΝΝΑ Eurokinissi

Μήνυμα ώστε να σταματήσει η ανοχή στη βία εκπέμπουν ο δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με την κατάθεση μήνυσης για τους υπεύθυνους των πρόσφατων καταστροφών σε καταστήματα της οδού Ερμού. Είχαν γίνει μετά την απόρριψη της αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή

Μηνυτήρια αναφορά για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε καταστήματα της οδού Ερμού, ύστερα από την απόρριψη της αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Η μήνυση η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, αναφέρεται σε εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν σε περίπου 67 καταστήματα σε όλο το μήκος της οδού Ερμού, στο εμπορικότερο σημείο της Αθήνας, στην καρδιά της τουριστικής  περιόδου. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καμίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος να καταθέσουν εξ ονόματος των 67 καταστηματαρχών αγωγή σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών, διεκδικώντας από το κράτος τις αποζημιώσεις για τη λεηλασία των επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης δήλωσε ότι “η μήνυση για τις καταστροφές δεν αποτελεί μια απλή συμβολική κίνηση στήριξης στον εμπορικό κόσμο μιας πόλης που συνεχώς ανεβαίνει, αλλά ένα σαφές μήνυμα ότι η εξοικείωση με τη βία και η ανοχή στην ανομία συνιστούν σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα για τη δημοκρατία”. Πρόσθεσε δε ότι “υπάρχει  η δυνατότητα αποζημιώσεις και μέσα από την αστική ευθύνη του Δημοσίου”, δήλωσε ο κ.Καμίνης. “Να καταθέσουμε αγωγή αποζημιώσεως και  εξ´ονόματος των καταστηματαρχών σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών. Το κράτος έχει  υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του και όταν αυτή την υποχρέωση την αθετεί τότε υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση”.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α., Στ. Καφούνης ανέφερε ότι είναι ευτυχής που υποσχέθηκε ότι ο εμπορικός  σύλλογος θα εξακολουθήσει να απαιτεί την εφαρμογή και στην Αθήνα, αυτών που σε κάθε άλλη Ευρωπαϊκή πόλη θεωρούνται αυτονόητα.

Υπενθυμίζεται πως για την επίθεση κατά των καταστημάτων έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από “συμμετέχοντες/χουσες στα γεγονότα της Ερμού”, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν παλεύουμε μόνο για την Ηριάννα σαν άτομο αλλά για την “Ηριάννα” σαν παράγωγο των διωκτικών μηχανισμών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα