Δίωξη σε βάρος Γκαγκάτση: Ενίσχυση προς πυρόπληκτους έγινε μπόνους για τον Ρεχάγκελ

Δίωξη σε βάρος Γκαγκάτση: Ενίσχυση προς πυρόπληκτους έγινε μπόνους για τον Ρεχάγκελ

Η δίωξη ασκήθηκε με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς - οι εισαγγελικές αρχές διερεύνησαν τη διαδρομή ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων

Στο “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης μπήκε …μπόνους του Όττο Ρεχάγκελ, το οποίο φέρεται να καταβλήθηκε από χρήματα που είχαν άλλο σκοπό, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές πράξεις ο νυν γενικός διευθυντής της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ύστερα από επτά χρόνια που είχε σχηματιστεί η δικογραφία, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Μάλιστα, η δίωξη ασκήθηκε με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς κι έτσι πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει να ερευνήσει ανακριτής κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή, αφού διερεύνησαν τη διαδρομή ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων. Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό δόθηκε ως δωρεά στην ΕΠΟ από την UEFA, υπό την προεδρία του Μισέλ Πλατινί, για την καταστροφή του νομού Ηλείας από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2007. Η χρηματική ενίσχυση είχε σαν στόχο την ανακατασκευή ενός αθλητικού σταδίου, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

ADVERTISING

Αντ’ αυτού όμως, τα χρήματα κατέληξαν σε… λογαριασμό του πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Όττο Ρεχάγκελ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα, ότι στο εισαγγελικό πόρισμα που έχει συνταχθεί, αναφέρεται ότι δεν προέκυπτε από καμία συμβατική υποχρέωση η κατάθεση του ποσού αυτού στον προπονητή. Για το λόγο αυτό ασκήθηκε η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Να σημειωθεί ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ελληνοαμερικανός κάτοικος των πυρόπληκτων περιοχών προχώρησε σε σχετική καταγγελία. Κι αυτό γιατί ο ίδιος γνώριζε για την ύπαρξη της οικονομικής ενίσχυσης όμως, ύστερα από καιρό φαίνεται να διαπίστωσε ότι το γήπεδο δεν ανακασκευάστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνης.

SHARE:

24Media Network