Διπλή επιβάρυνση για τους οδηγούς στην Αθηνών-Κορίνθου

Διπλή επιβάρυνση για τους οδηγούς στην Αθηνών-Κορίνθου

Αλλαγές από την ερχόμενη Τετάρτη στα διόδια της Ολυμπίας οδού. Οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό. Σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια σε Ν. Πέραμο, Πάχη, Αγ. Θεοδώρους. Ποιες οι νέες τιμές

Σε εφαρμογή τίθεται από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (04/02) προς Τετάρτη (05/02) το νέο σύστημα διοδίων στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος της Ολυμπίας Οδού.

Σύμφωνα με αυτό, η χρέωση στα μετωπικά διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα γίνεται πλέον και στις δύο κατευθύνσεις ενώ θα τεθούν σε λειτουργία οι πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Αθήνα).

Έτσι λοιπόν, ένα ΙΧ αυτοκίνητο πλήρωνε μέχρι σήμερα 3,20 ευρώ στη μία κατεύθυνση σε Ελευσίνα και Ισθμό. Από την Τετάρτη θα πληρώνει 2,10 ευρώ στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό ανά κατεύθυνση.

Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα οι τιμές διαμορφώνονται σε 1,50 και 1,30 ευρώ αντίστοιχα από 2,20, για τα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2μ20 5,40 και 4,60 ευρώ από 8,10 ευρώ ενώ τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2μ20 θα πληρώνουν 7μ60 και 6μ50 ανά κατεύθυνση πάντα σε Ελευσίνα και Ισθμό αντίστοιχα από 11,40 ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, παρέχονται σε δίκυκλα, τρίκυκλα και σε ΙΧ με χρήση πομποδέκτη Ολυμπία Pass ή μοτοκάρτας Ολυμπίας οδού, κλιμακωτές εκπτώσεις από 15-60% ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού.

Να σημειωθεί ότι στην Κορίνθου-Πατρών, στους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου η κατάσταση παραμένει ως έχει, με χρέωση μόνο προς τη μία κατεύθυνση και μειωμένες τιμές κατά 20%, όπως ισχύουν από το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, με πρόσθετη έκπτωση 10% για φορτηγά και ΙΧ με Ολυμπία Pass.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα