Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Το χρονικό του εγκλήματος

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Το χρονικό του εγκλήματος

Τι προηγήθηκε της ομολογίας των δύο δραστών. Από τον εντοπισμό της σορού της 21χρονης μέχρι την ομολογία του 21χρονου και του 19χρονου.

Την ενοχή τους έχουν ομολογήσει οι δύο ύποπτοι άνδρες για τον θάνατο της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο. Τα δύο άτομα που θεωρούνταν ύποπτοι, 21 και 19 ετών αντιστοίχως, ανακρίνονταν μέχρι αργά χθες τη νύχτα για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Τα δύο άτομα φέρονται να γνώριζαν την άτυχη κοπέλα, έπεσαν σε αντιφάσεις και εν συνεχεία ομολόγησαν ενώπιον των ανακριτών του Λιμενικού Σώματος και κλιμακίου από την Αθήνα ρίχνοντας ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο. Η άρνηση της 21χρονη φοιτήτριας να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες δύο ανδρών, τους οποίους εμπιστεύτηκε, φαίνεται σύμφωνα με την αστυνομία να είναι η επικρατέστερη αιτία για τη δολοφονία της.

Εντοπισμός

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν, την Τετάρτη, το πτώμα της άτυχης κοπέλας βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες.

Η αναγνώριση της 21χρονης έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου.

Από τον εντοπισμό της φοιτήτριας, οι αρχές έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια,καθώς δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία!

Αυτό προέκυψε και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές.

Προσαγωγές

Από το πρωί της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου, οι αρχές βρέθηκαν πολύ κοντά στον εντοπισμό των δραστών, καθώς προσήγαγαν τρία άτομα, τα οποία εκτιμούσαν πως γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, στα χέρια τους βρέθηκε βίντεο στο οποίο φαίνεται η άτυχη φοιτήτρια να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή γίνεται την περασμένη Τρίτη.

Στην συνέχεια οι έρευνες των αρχών εστιάστηκαν σε δύο από τα τρία άτομα, για τα οποία, υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται στην δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.

Οι δύο ύποπτοι, ένας Έλληνας 21 ετών και ένας Αλβανός 19, φέρονται να γνώριζαν την κοπέλα και κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις και εν συνεχεία ομολόγησαν ενώπιον των ανακριτών του Λιμενικού Σώματος και κλιμακίου από την Αθήνα ρίχνοντας ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο. Η άρνηση της 21χρονη φοιτήτριας να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες δύο ανδρών, τους οποίους εμπιστεύτηκε, φαίνεται σύμφωνα με την αστυνομία να είναι η επικρατέστερη αιτία για τη δολοφονία της.

Όπως έγινε γνωστό σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στο σπίτι της άτυχης φοιτήτριας από τις οποίες προέκυψε η εμπλοκή των υπόπτων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Από το υλικό των καμερών φαίνεται πως η 21χρονη επιβιβάστηκε σε λευκό βανάκι ιδιοκτησίας του ενός, την περασμένη Τρίτη. Από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. DNA της εντοπίστηκε τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα