Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας eurokinissi

Προκλητική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τον πρώην ειδικό φρουρό από το χέρι του οποίου έπεσε νεκρός ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Του αναγνωρίστηκε πρότερος σύννομος βίος.

Στην αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα προχώρησε για ακόμη μία φορά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο παρά την αντίθετη νομολογία που εξέδωσε πρόσφατα ο Άρειος Πάγος με αφορμή τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επέμεινε στην αρχική του θέση.

Δηλαδή κρίθηκε ότι ο πρώην ειδικός φρουρός είχε σύννομο βίο και για αυτό θα πρέπει να έχει μειωμένη ποινή σε σχέση με την ποινή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για την ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 3-4, όπου μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές.

Όπως και κατά το προηγούμενο εφετείο, στον Επ. Κορκονέα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών πράγμα που ισοδυναμεί με την αποφυλάκιση του.

Πλέον αναμένονται οι επόμενες ενέργειες της ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο άσκηση νέας αναίρεσης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία και θα οδηγήσει σε έναν ακόμα δικαστικό αγώνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα