Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επεισόδια με μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επεισόδια με μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας NEWS 24/7

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επεισόδια με μολότοφ και στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση και εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα έχουν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια μέσα στα Εξάρχεια και στην Πλατεία Κάνιγγος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις καταδιώκουν τους κουκουλοφόρους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και επέμβαση της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Αντίστοιχα, ένταση σημειώθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τις 8 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος.

Έχουν προκληθεί ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού(αύρα) της Αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Αλαλούμ στη Σόλωνος με κολλημένα οχήματα

Νωρίτερα, προκλήθηκε αλαλούμ στην οδό Σόλωνος, καθώς προκλήθηκε σημαντική συμφόρηση των οχημάτων.

Την ώρα που γινόντουσαν ρίψεις μολότοφ, η ΕΛ.ΑΣ. άφησε ανοιχτό το δρόμο και τους πολίτες εκτεθειμένους σε κίνδυνο.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, η συμφόρηση διαλύθηκε, ενώ τα οχήματα και οι περαστικοί κατάφεραν να απομακρυνθούν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια:

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Αυτά επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 προσαγωγές στην Αθήνα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα